Declarații Martynas Paliukenas după meciul cu Steaua București

CSM CSU Oradea a învins CSA Steaua Bucuresti, scor 89-58, într-un meci contând pentru etapa a 12-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Acesta a fost ultimul meci disputat pe teren propriu în anul calendaristic 2021.

La finalul partidei, fundașul lituanian Martynas Paliukenas a declarat următoarele:

„Am avut un nivel de exprimare constant pe tot parcursul celor 40 minute de joc. Poate că reușitele sau realizările au venit de abia de la un moment dat, însă abordarea noastră a fost corectă pe toată durata meciului, așa am simțit de la nivelul terenului. Este o victorie bună, de care aveam nevoie pentru a continua parcursul bun ca rezultate, dar și din prisma încrederii și moralului.

Astăzi am jucat fără Dovis. Îi doresc să nu fie o accidentare gravă și să revină alături de noi la antrenament și meciuri. Nimeni nu își dorește să fie accidentat, așa că înțeleg foarte bine situația lui, eu am avut la rândul meu niște probleme la începutul sezonului.

Înțeleg că este a 10-a victorie consecutivă în toate competițiile. Acest șir de rezultate favorabile este îmbucurător și spune multe despre faptul că ne aflăm pe un drum corect. Urmează meciul de la Constanța, unde ne așteptăm la o replică puternică. Nu suntem cei mai proaspeți în acest moment, dar este limpede că ne dorim victoria în ultimul meci înaintea Crăciunului.”

Titularizat în premieră în unforma lui CSM CSU Oradea, Martynas a bifat 19 minute de joc. El a contribuit cu 7 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție, fără posesie pierdute pentru 8 la eficiență. Paliukenas a încheiat cu 2 la +/-.

Întrebat cum se simte la primul său sezon în România și la Oradea, Paliukenas a spus:

„Condițiile sunt optime pentru performanță și ne permit să ne concentrăm pe activitatea sportivă. Este o atmosferă foarte bună în echipă, antrenorii au grijă să beneficiem de cele mai bune antrenamente, iar adaptarea mea a fost ușoară. De curând au revenit spectatorii în tribune, astfel încât putem să trăim altfel și noi meciurile. Profit de ocazie să le urez Sărbători Fericite tuturor susținătorilor noștri!”

În opt apariții la nivelul Ligii Naționale de baschet masculin, Martynas Paliukenas are medii statistice de 4.8 puncte, 2.0 recuperări, 1.3 pase decisive, 1.8 intercepții și 0.3 capace în 12:28 minute pe meci. El are 61% la aruncările din acțiune și 6.0 la eficiență.