Declarații Nijal Pearson după meciul cu Dinamo București în Cupa României

CSM CSU Oradea a învins Dinamo București, scor 121-39, în ultimul meci al Grupei B din faza de calificare a Cupei României la baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc duminică (17.09), la Oradea Arena.

Nijal Pearson, unul dintre principalii remarcați ai echipei orădene în această partidă a declarat următoarele:

„Am reacționat foarte bine după meciul de vineri. E important că am rămas uniți. Știam că am pierdut la diferență mare și că este necesar să recuperăm un deficit de 20 puncte. Mă bucur că am jucat colectiv, ne-am făcut datoria și am respectat planul prestabilit. Ne-am dorit să fim competitivi și agresivi de la început, să o ținem așa până la capăt.

Vineri nu pot să spun că am jucat rău, dar sigur nu am făcut o partidă în care să ne facem jocul. Ne-am dorit să ne regăsim și cred că am făcut acest lucru în meciul cu Dinamo. Este o victorie consistentă și o consecință a unei reacții bune din partea echipei.”

Întrebat dacă a mai jucat într-un sistem competițional precum cel din Cupa României la baschet masculin, acolo unde calificarea de pe locul 2 se decide în funcție de coșaverajul general între șase echipe care nici măcar nu s-au întâlnit între ele, Pearson a spus:

Nu am jucat niciodată într-un astfel de sistem. Este o premieră pentru mine. Nu e treaba mea să judec dacă este bun sau nu. Acesta e sistemul competițional și trebuie să faci tot ce poți pentru a-ți atinge obiectivul. Eu ca jucător tot ce pot să fac este să-mi aduc aportul în echipă, să încerc să o ajut să câștige. Nu e treaba mea să comentez sistemul competițional sau regulamentul.”

Chestionat dacă a mai luat parte la un meci cu diferență de peste 80 puncte, Nijal a declarat:

„Ca jucător profesionist nu am mai participat la un meci cu asemenea diferență. La liceu s-a întâmplat, dar la nivel profesionist nu. Sunt convins că cei de la Dinamo nu au fost la cea mai bună prestație, dar sunt bucuros că noi am jucat și am luptat până la capăt.”

Aflat la primul sezon alături de CSM CSU Oradea, Nijal Pearson a reușit 15 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive pentru un indice de 23 la eficiență în 25 minute de joc.

CSM CSU Oradea a obținut calificarea la turneul final de Cupa României ca urmare a clasării pe locul al 2-lea în Grupa B. Cu o diferență de coșaveraj de +62, formația orădeană a fost cel mai bun loc 2 în faza de calificare.

Foto: Roby Boros