Declarații Nijal Pearson după victoria cu CSM Focșani

CSM CSU Oradea s-a impus în confruntarea cu CSM Focșani, scor 85-76, în cadrul etapei a 8-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (11.11), la Oradea Arena.

În cadrul acestui joc, Nijal Pearson a fost unul dintre remarcații echipei învingătoare. Jucătorul american a totalizat 25 puncte cu 10/12 la aruncările din acțiune, incluzând 4/4 la semicerc. El a transformat singura aruncare liberă de care a beneficiat și a adăugat 4 recuperări, o intercepție, având 27 la eficiență și 6 la +/-.

Iată ce a declarat Pearson la finalul jocului:

„A semănat foarte mult cu un meci în deplasare pentru noi. Am avut multe deplasări, călătorii, timp petrecut către locurile în care am avut meciuri și apoi să ne întoarcem acasă de fiecare dată. Probabil de aici acest sentiment.

Probabil am fost prea relaxați. Suntem mai buni decât ce am arătat în această seară și sunt convins că trebui să avem prestații mai bune în orice condiții, cu atât mai mult în fața propriilor suporteri. Cărora le mulțumesc pentru că ne-am sprijinit. Suntem mulțumiți cu victoria, este cel mai important lucru obținut în această seară.”

Referitor la contribuția sa, Nijal a precizat:

„M-am simțit bine pe teren. Am simțit mingea și mi-am intrat în ritm încă de la început. Mă bucur că am ajutat echipa în acest fel. Cred că am marcat primele 6 sau 7 aruncări pe care mi le-am asumat în această partidă. Sunt fericit cu acest lucru.”

În ceea ce privește următorul meci, Pearson a declarat următoarele:

„Trebuie să jucăm mai bine decât am făcut-o astăzi. Avem nevoiede victorie în confruntarea cu Kataja, suntem conștienți de acest lucru. Întâlnim o echipă redutabilă la pozițiile 1-2-3. Am reușit să îi învingem la ei acasă, dar acum s-au întărit și la interior prin legitimarea unui jucător.

Suntem într-o fază a competiției în care victoria este tot ce contează. Este un avantaj faptul că vom juca ultimele două meciuri din această fază pe teren propriu și va trebui să găsim soluții pentru a le câștiga. Fiecare meci e crucial, iar următorul este cel cu Kataja Basket.”

Întrebat cum comentează accidentarea lui Nikola Markovic, jucătorul cu numărul 22 a spus:

„În primul rând vreau să-i transmit că îi doresc o recuperare cât mai rapidă. Nikola este un veteran al echipei, un lider al grupului nostru, o persoană respectată și ascultată de jucători. Prin urmare este o pierdere importantă. Din păcate nu avem de ales, așa este în domeniul nostru, trebuie să mergem mai departe și să găsim soluții pentru a acoperi absența lui. Dar cu siguranță ne dorim să revină cât mai repede alături de noi.”

Foto: Roby Boros