Declarații Nikola Markovic după eșecul cu CSO Voluntari

Nikola Markovic a fost cel mai productiv jucător al CSM CSU Oradea în partida pierdută pe teren propriu cu CSO Voluntari, scor 68-82, în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Duelul a avut loc la Arena Antonio Alexe, în cursul zilei de marți (18.01).

În 25 minute de joc, venit de pe bancă și utilizat la pozițiile 4-5, Nikola a contabilizat 18 puncte, având 7/13 la aruncările din acțiune și 1/4 la linia de pedeapsă. El a adăugat 6 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și a încheiat partida cu 16 la eficiență. Markovic a fost cel mai bun marcator și liderul echipei la recuperare în acest meci.

Iată ce a declarat jucătorul în vârstă de 32 ani:

„Nu este o scuză sau o explicație a eșecului. Pur și simplu asta este realitatea. Nu am jucat de o lungă perioadă și acest lucru a lăsat urme adânci în ceea ce privește forma sportivă și modul de exprimare în joc pentru echipa noastră. Este clar că altfel ne-am fi dorit să arătăm, dar sunt lucruri pe care uneori nu poți să le controlezi indiferent de nivelul de voință.

Avem de recuperat o perioadă lungă de inactivitate, dar și o mulțime de meciuri. Nu este timp de pierdut și cu atât mai puțin să ne lamentăm. Fără discuție am pierdut un meci important, dar în acest moment nu mai putem să facem nimic și e foarte greu să fii în această situație. Mai ales dacă ne raportăm la parcursul echipei noastre înainte de boală.

Urmează două deplasări. Nu ne dorim nimic mai mult decât din alte deplasări. Mergem cu scopul de a câștiga. Sunt convins că vom arăta mai bine de la un meci la altul.”

CSM CSU Oradea are 10-2 în Liga Națională după meciul cu Voluntari. Urmează o deplasare la Târgu Jiu, în competiția internă, respectiv una la Lisabona, în FIBA Europe Cup.

Foto: Roby Boros