Declarații Nikola Markovic după Meciul 1 al seriei cu Dinamo București

CSM CSU Oradea a depășit Dinamo București, scor 76-58, în Meciul 1 din primul tur al playoff-ului în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc marți (03.05), la Arena Antonio Alexe.

Nikola Markovic a realizat un double-double în cadrul acestei confruntări. Pivotul originar din Serbia a contribuit cu 12 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție pentru 16 la eficiență și 14 la +/-.

La finalul confruntării, Markovic a precizat:

„Suntem în playoff, cea mai importantă perioadă a sezonului competițional pe plan intern. A fost un meci tipic pentru această fază. Eu consider că am avut, cu mici excepții, control asupra jocului și am obținut o victorie foarte importantă. Este de abia un prim pas, știm unde ne aflăm.

Am avut un sfert al 2-lea excelent din punct de vedere ofensiv. Am prins un ritm de joc foarte bun și ne-am desprins. Ne-am alimentat ofensiva cu apărarea și am putut să ne desprindem la peste 20 puncte. Am avut și câteva momente dificile, dar apărarea a fost la nivel înalt pe tot parcursul celor 40 minute de joc.

Celor de le-a Dinamo le-a lipsit un jucător important în rotația de bază (n.r. Viktor Gaddefors). Fără îndoială orice absență contează, dar aceasta nu este problema echipei noastre. Noi trebuie să ne vedem de drumul nostru și de obiectivele pe care le avem.

Mergem la București cu obiectivul de a câștiga. Este ceea ce ne dorim. Avem o serie bună de victorii, moral ridicat și cred că este firesc să ne dorim victoria în orice meci pe care îl disputăm.”

Meciul 2 are loc vineri (06.05), ora 17:30, la Sala Dinamo din București. Partida va fi transmisă în direct la DigiSport și pe PrimaSport.