Declarații Nikola Markovic după meciul cu Anwil Wloclawek

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Anwil Wloclawek, scor 73-91, în cadrul etapei a 2-a din TOP 16 în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Meciul s-a desfășurat miercuri (21.12), la Oradea Arena.

Nikola Markovic a fost cel mai productiv jucător al formației roș-albastre în această confruntare. El a totalizat 18 puncte, 7 recuperări, o intercepție și un capac în 23 minute de joc. Pivotul sârb a terminat partida cu 4/4 la aruncările de două puncte, 2/3 la semicerc și 4/5 la linia de pedeapsă, având 23 la eficiență.

La finalul meciului Markovic a declarat următoarele:

„Nu știu cum să încep. Evident trebuie să-i felicităm pe cei de la Anwil. Astăzi au fost echipa mai bună. Au arătat de parcă ei ar fi gazde. Mai multă energie și intensitate, mai preciși, mai eficienți. Nu am putut să repetăm jocul bun din meciurile anterioare și am dat peste o echipă căreia i-a intrat tot de la distanță.

Îmi pare rău că am pierdut acest meci deoarece mi-am dorit să le oferim suporterilor noștri un Crăciun cu adevărat fericit. Pe de altă parte tot noi, cei care am jucat azi, am contribuit la seria de 13 victorii. Nu am uitat să jucăm baschet, dar pur și simplu se întâmplă astfel de seri. Firește, este important să analizăm ce puteam să facem mai bine și să corectăm erorile. Va trebui să reacționăm.”

Întrebat cum s-a simțit să joace împotriva echipei de la care a venit la Oradea, Nikola a afirmat:

„Cunosc pe toată lumea la Anwil. Staff, antrenori, jucători. A fost un sentiment foarte plăcut să mă revăd cu acești oameni după mai mulți ani. Cu toate acestea mi-am dorit foarte mult să învingem. Nu a fost să fie, nu a fost seara noastră.”

Referitor la viitor, jucătorul CSM-ului a precizat:

„Urmează câteva meciuri importante în campionatul României. Primim vizita Timișoarei, echipă care ne-a învins în tur, tot după un eșec suferit în cupele europene. Vom încerca să ne revanșăm, să o luăm de la capăt. Este limpede că avem un program aglomerat în continuare, cu o mulțime de meciuri importante.

În FIBA Europe Cup avem 1-1 la general. Pare că am pierdut avantajul conferit de victoria din Germania, dar în continuare lupta pentru calificare este complet deschisă. Mai este mult de jucat și este clar că trebuie să adunăm victorii pentru a avansa în sferturile de finală. Vom face tot ce putem pentru a ajunge acolo.”

Aceasta a fost cea mai bună prestație stagională pentru Nikola Markovic.