Declarații Nikola Markovic după victoria cu Cholet Basket

CSM CSU Oradea a depășit Cholet Basket, scor 77-69, într-un meci din etapa a 4-a la nivelul Grupei E în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Partida a avut loc miercuri (02.11), la Oradea Arena în prezența a aproape 4.000 spectatori.

Unul dintre protagoniștii acestei victorii a fost Nikola Markovic. Experimentatul jucător ex-iugoslav a totalizat 13 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție pentru 13 la eficiență. La finalul partidei el a declarat următoarele:

„Este o victorie importantă pentru noi. Este un succes ce ne mărește șansele de calificare și ne pune într-o situație bună în grupă. Mă bucur pentru jocul nostru defensiv în condițiile în care știm că avem o echipă foarte talentată cu multe opțiuni în atac. Este important să câștigăm astfel de meciuri cu apărare. Dă un plus de încredere și de opțiuni grupului nostru.

Fără îndoială am întâlnit un adversar puternic. Cunoaștem bugetul lor și am întâlnit jucători pe care anii trecuți îi urmăream în Euroligă. E o victorie extrem de importantă pentru club și pentru noi cei care facem parte din echipă. Mă bucur pentru suportul publicului și sper că i-am făcut mândri în această seară.”

Întrebat cum își evaluează prestația, pivotul sârb a afirmat:

„După cum spuneam, avem o echipă talentată. Avem multe opțiuni în faza de atac. Eu mă bucur că azi am putut să dau o mână de ajutor la finalizare. Mă bucur că mi-au intrat aruncările. Așteptam de ceva timp acest moment, dar a meritat așteptarea.”

Referitor la situația actuală a echipei, Nikola a opinat:

„Este a 5-a victorie consecutivă pentru echipa noastră în toate competițiile. Suntem în continuare neînvinși în această sală. Avem toate motivele să fim optimiști și să privim cu încredere spre viitor. Avem 3-1 la general, dar lupta pentru calificare este departe de a fi încheiată. Avem două deplasări, astfel încât va trebui să ne pregătim corespunzător pentru acestea.”

CSM CSU Oradea are 3-1 la general și a preluat șefia în Grupa E, dar urmează să dispute următoarele două partide în deplasare, la Samokov, respectiv Mechelen, pe 23 și 30 Noiembrie anul curent.

Foto: Roby Boros