Declarații Nikola Markovic după victoria de la Lisabona

CSM CSU Oradea a triumfat pe terenul lui Sporting CP Lisabona, scor 83-77, într-un meci contând pentru etapa a 2-a din Grupa K în FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Partida a avut loc miercuri (15.12), în capitala Portugaliei.

Nikola Markovic a fost principalul realizator al confruntării. El a fost principalul marcator, cel mai eficient jucător al întâlnirii și a avut cel mai bun raport +/-. În 23 minute de joc, sârbul a contabilizat 24 puncte, având 9/11 la aruncările din acțiune și 5/10 la linia de pedeapsă. A adăugat 4 recuperări, un capac și o pasă decisivă pentru 21 la eficiență și 14 la +/-.

La finalul jocului ,Nikola a precizat următoarele:

„A fost un meci dificil. Ne așteptam să fie așa deoarece Sporting este o echipă combativă, reprezintă o provocare dificilă pentru orice oponent și este campioană națională. Am avut o abordare foarte bună în această seară. Am avut energie, a fost un nivel ridicat de combativitate din partea noastră și cel mai important este că am avut reacție după câteva momente dificile. În cele din urmă am obținut victoria.

Este foarte bine că am câștigat, dar nimic nu se decide aici. Bine-nțeles ne aduce cu un pas mai aproape de ceea ce ne dorim de la această aventură europeană, dar va trebui să continuăm la fel. Nu va fi ușor, consider că este o grupă echilibrată valoric.”

CSM CSU Oradea are un bilanț general de 2-0 în Grupa K, fiind lider al clasamentului. Următorul meci în FIBA Europe Cup este programat pe data de 12 ianuarie 2022, tot în deplasare. Adversar va fi echipa poloneză Trefl Sopot.