Declarații Stephen Holt după Meciul 2 cu SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara

CSM CSU Oradea a învins SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara, scor 88-63, în Meciul 2 din primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Jocul a avut loc la Oradea Arena în cursul zilei de vineri (14.04).

Venit de pe bancă, utilizat 17 minute, Stephen Holt a fost unul dintre cei mai buni jucători ai CSM-ului în acest meci. El a totalizat 15 puncte, cu 4/5 la semicerc și 1/3 la două puncte, respectiv 1/3 la linia de pedeapsă. Holt a adăugat 2 intercepții și o pasă decisivă pentru 11 a eficiență și 14 la +/-.

Iată ce a declarat baschetbalistul american la finalul partidei:

„Este întotdeauna o plăcere să joci pe teren propriu, cu precădere atunci când ai ocazia să o faci așa cum e în playoff, adică la distanță de două zile între meciuri. Ce-i drept am fost destul de neatenți și lipsiți de concentrare, în special la începutul meciului, dar și pe parcurs în mai multe momente, în ambele faze ale jocului pe parcursul primei reprize. Consider că am abordat sfertul al 3-lea mult mai bine, ne-am apărat, am găsit omul liber și am tranșat disputa. Suntem în avantaj la general. Mai avem nevoie de o victorie pentru a castiga seria cu Timisoara și ne dorim să o obținem cât mai curând.”

Referitor la prestația sa, în condițiile în care a înscris toate punctele sale în primele 11 minute ale reprizei a 2-a, Holt a precizat:

„Ce s-a întâmplat azi a fost un fel de reminder că principala mea armă este aruncarea. Am ratat două libere și singura aruncare din acțiune în prima jumătate a meciului. Antrenorul m-a luat deoparte la pauză și mi-a spus să continui să arunc și să nu ezit atunci când sunt liber. I-am ascultat sfatul și în repriza a 2-a am marcat cinci din cele șase aruncări. Mă bucur că pot să contribui și cu puncte la echipă. A fost momentul meu în repriza a 2-a, dar e limpede că fiecare dintre noi avem șansa noastră în această echipă.”

Referitor la următorul meci și la faptul că seria se mută la Timișoara, Stephen a afirmat:

„Cu siguranță vor lupta și vor încerca să reacționeze. Timișoara este într-un moment în care asta e tot ce pot să facă și sunt convins că vor da totul în meciul următor. Mai ales că vom juca în sala lor. În ceea ce ne privește este important să fim concentrați și să pregătim jocul așa cum trebuie și în cele din urmă să executăm planul de joc. Ne dorim să rămânem sănătoși și să facem un pas înainte pe parte de intensitate. Cu siguranță următorul meci va fi extrem de dificil.”

Scorul general este de 2-0. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Meciul 3 are loc marți (18.04), ora 18:00, la Sala Constantin Jude din Timișoara.

Foto: Roby Boros