Declarații Stephen Holt după succesul cu Steaua București

CSM CSU Oradea a învins Steaua București, scor 101-74, în cadrul etapei a 14-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23, Conferința B. Meciul a avut loc sâmbătă (07.01), la Oradea Arena, fiind transmis în direct la DigiSport și Prima Sport.

Unul dintre cei mai productivi jucători ai echipei a fost Stephen Holt. Americanul a totalizat 16 puncte, având 6/8 la aruncările din acțiune. El a adăugat 3 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă pentru 18 la eficiență și 23 la +/-.

La finalul partidei, Steve a declarat următoarele:

„Am obținut o victorie convingătoare în fața propriului nostru public. Mă bucur pentru prestația colectivă, numeroasele realizări ofensive și faptul că suporterii ne-au încurajat atât de frumos. Este o plăcere să joci în culorile acestei echipe.

Avem o serie foarte bună, de zece victorii, în campionat. Cred că este o consecință a muncii foarte bune depuse de la început și a chimiei existente între jucători. Azi a fost rândul meu să contribui mai mult în atac. Am marcat aruncările deschise pe care le-am avut de pe urma circulației foarte bune a mingii și a faptului că colegii m-au pus în situații favorabile. Am fost inspirat și am marcat.”

Întrebat ce așteptări are de la dubla cu Keravnos și Constanța, din deplasare, programată pentru perioada 11/14 Ianuarie, Holt a precizat:

„Antrenorul ne spune mereu că meciurile din deplasare dezvăluie caracterul unei echipe. Toate echipele și toți jucătorii iubesc să joace acasă, dar cele mai importante teste sunt în deplasare. Până acum ne-am descurcat foarte bine în meciurile jucate departe de casă, inclusiv în cupele europene.

Va trebui să ne pregătim foarte bine pentru meciul cu Kervanos. Este o echipă periculoasă, care a făcut o modificare în efectiv de curând. Urmează să intrăm în detalii, dar sunt optimist în ceea ce privește jocul din Cipru. Este un meci extrem de important în ceea ce privește continuarea parcursului european.”

Acesta a fost cel de-al 85-lea meci disputat de Stephen Holt pentru CSM CSU Oradea în Liga Națională. Cu această ocazie a depășit borna 1000 puncte de eficiență.