Declarații Stephen Holt după victoria cu Benfica

CSM CSU Oradea a învins Benfica Lisabona, scor 68-56, în prima etapă din TOP 16 în FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Roș-albaștrii au obținut a 3-a victorie succesivă pe plan internațional și cea de-a 8-a în toate competițiile.

La succesul repurtat în fața reprezentantei Portugaliei unul dintre principalii remarcați a fost Stephen Holt. Americanul a deschis meciul în manieră impresionantă și fost liderul echipei la minute, puncte, recuperări și +/-. El a totalizat 17 puncte (6/12 din acțiune, 1/1 la linia de pedeapsă), 8 recuperări (1 ofensivă), 2 pase decisive și o intercepție cu o minge pierdută pentru 21 la eficiență și 24 la +/-.

Holt a declarat următoarele la încheierea partidei:

„Am întâlnit un adversar redutabil, care venea după cinci victorii consecutive în competiție. Știam că sunt o echipă puternică, fizică, cu numeroase calități, dar consider că am făcut o treabă foarte bună pentru a-i anihila. Echipa noastră a prestat un joc foarte bun în ambele faze ale jocului pe parcursul primei reprize. Cu trecerea timpului și cu scăderea prospețimii au apărut anumite probleme în ofensivă, dar am rămas foarte eficienți în apărare.”

Întrebat cum apreciază prestația sa în acest meci, fiind principalul marcator al partidei, după câteva jocuri în care a fost principalul creator, Stephen a afirmat:

„Antrenorul și colegii mă cunosc foarte bine. La fel cum îi cunosc și eu pe ei. Avem o echipă cu mulți jucători care au calități ce pot fi puse în valoare prin joc colectiv. În această seară m-am simțit bine, am avut un ritm bun în atac și după ce am înscris de la început nivelul de încredere a crescut. Sunt mulțumit de aportul meu, dar cel mai important este că am avut soluții. A fost o seară reușită pentru noi ca echipă.”

Referitor la prezența publicului în această seară după ce la precedentele meciuri din FIBA Europe Cup nu a fost permis accesul spectatorilor, jucătorul nord-american a declarat:

„Suporterii orădeni sunt de excepție. Din păcate parcurgem vremuri în care participarea publicului la evenimentele sportive nu prea e permis sau este limitat. Este clar că trebuie să avem mare grijă în continuare, dar este la fel de adevărat că atunci când îi avem pe suporteri alături de noi este un sentiment special să joci. Am spus anul trecut în finala cu Clujul că iubesc modul în care suntem susținuți de orădeni, iar acum, chiar dacă în sunt în număr limitat, am primit o nouă confirmare. Le mulțumim că sunt alături de noi și apreciez tot efortul și sprijinul lor.”

Holt a aniversat recent 30 ani de viață. Jucătorul înalt de 1.93 metri, ce evoluează în principal la poziția 2, are medii statistice de 9.6 puncte, 4.3 recuperări, 1.3 pase decisive, 0.6 intercepții în 32.4 minute pe meci. El are 100% la aruncările libere (15/15) și 9.4 la eficiență.