Declarații Stephen Holt după victoria cu SCM U Craiova

CSM CSU Oradea a învins SCM U Craiova, scor 63-61, într-un meci din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc sâmbătă (09.04), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Stephen Holt a contribuit cu 10 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții în 35 minute de joc. El a încheiat cu un indice de 10 la eficiență.

Iată cum a concluzionat Stephen Holt cele întâmplate:

„Am avut o primă repriză colectivă de excepție. Apărarea a fost la nivel înalt, mingea a circulat bine în atac și am reușit să marcăm 40 de puncte chiar dacă nu ne-a mers de la semicerc așa cum s-a întâmplat în meciul direct de la Craiova.

Referitor la repriza a 2-a, am început bine sfertul al 3-lea și a fost un joc acceptabil pentru noi, dar lucrurile ne-au scăpat complet de sub control în sfertul 4. Mi s-a părut că ne-am lenevit, nu am avut avut foame în atac și am grăbit anumite situații. Nici apărarea nu a funcționat așa cum ar fi trebuit.

Până la urmă o victorie este o victorie. E clar că puteam să jucăm mult mai bine Ne-am și dorit acest lucru, dar lucrurile nu funcționează întotdeauna așa cum ne dorim. E clar că repriza secundă a acestui meci ne dă un pic înapoi, dar câteodată acest lucru poate să ne ajute. Sper că vom trage concluziile necesare.”

Stephen a vorbit despre ultima acțiune a meciului, acolo unde a reușit să se apere eficient împotriva lui Michael Qualls – cel mai bun marcator al partidei:

„Știu ce mi se cere, știu ce vrea coach Achim de la mine. Încerc să aduc câte puțin din fiecare: să marchez, să mă apăr, să fiu lider și așa mai departe. Îmi place să fac asta și nu am nicio problemă să-mi asum. Mi-am dorit să mă apăr la Qualls la ultima acțiune. Știe toată lumea că vorbim despre unul dintre cei mai compleți jucători din campionat, o mașinărie în ofensivă și mă bucur foarte mult că apărarea mea a fost eficientă și ne-a adus victoria.

E limpede că tot ce poți să faci în astfel de situații este să dai totul pentru a-l determina să aibă o aruncare cât mai dificilă la coș. A fost în avantajul meu și faptul că nu eram în penalizare la ultima acțiune. Ca o concluzie, este foarte bine că toți ne apărăm și o facem atât individual, cât și colectiv. Nu e vorba exclusiv despre apărarea mea, dar de a întregii echipe.”

Referitor la dubla cu SCM Timișoara programată pentru săptămâna viitoare, Holt a precizat:

„Ne așteaptă două meciuri cu Timișoara. Oarecum e bine că vom juca consecutiv împotriva lor. Așa cum a fost și meciul cu Craiova, la fel vor fi și acelea. Sunt dueluri pentru poziție în clasament, astfel încât știm care este miza. Fără îndoială vom avea multe de învățat despre această echipă, deoarece joacă organizat și are multe opțiuni. Timișoara este cu siguranță un adversar de calitate.”