Declarații Stephen Holt după victoria cu Sporting Lisabona

CSM CSU Oradea a obținut cea de-a 8-a victorie în 12 apariții în actuala participare continentală. Roș-albaștrii au învins Sporting CP Lisabona, scor 72-55, într-un meci desfășurat vineri (18.02), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Acesta este al 7-lea meci câștigat în ultimele opt apariții continentale pentru formația roș-albastră. În cadrul acestui meci, Stephen Holt a totalizat 21 puncte, cu 7/11 la aruncările din acțiune și 3/3 la linia de pedeapsă. El a adăugat 4 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții în 31 minute de joc pentru 18 la eficiență.

La finalul întâlnirii, în calitate de cel mai bun marcator și cel mai eficient jucător al jocului, Stephen a declarat:

„Știam ce ne așteaptă. Un meci în care miza a fost locul 1 și șansa de a juca al 2-lea meci din sferturile de finală pe teren propriu. De asemenea, am știut cine ne stă în cale. Sporting este o echipă combativă, puternică, cu calitate fizică și atletică, care nu renunță. Am făcut un joc foarte bun din punct de vedere defensiv. Pe alocuri efortul depus în apărare s-a resimțit în atac, unde nu am avut destul luciditate și precizie, dar în cele din urmă am găsit soluții și în ofensivă.

Sunt bucuros în primul rând pentru victorie. În ceea ce privește contribuția mea, firește, sunt mulțumit. Știu ce am de făcut în ambele faze ale jocului, dar la fel de bine știu că nu sunt singur acolo. Am adversari și colegi de echipă. Lucrurile nu sunt atât de simple cum ar putea să pară. Dincolo de realizările de natură statistică sunt mulțumit mai ales pentru efortul depus și pentru faptul că am respectat indicațiile și planul de joc.”

Referitor câștigarea grupei, respectiv la următorul adversar din cupele europene – Bahcesehir College – Holt a precizat:

„A fost o finală a acestei grupe. Este îmbucurător că i-am învins pe cei de la Sporting pentru a 2-a oară și am terminat pe primul loc. Indiferent care ar fi fost deznodământul acestui meci și locul de pe care urma să ne calificăm este cert că lucrurile se complică de la un meci la altul, de la o fază la alta. Au rămas numai echipe foarte bune în competiție, iar Bahcesehir este una dintre ele. Mă aștept la un adversar valoros, dar avem șansa noastră. Mai ales că returul se joacă în fața acestor oameni minunați, a suporterilor noștri.”

Dubla cu Bahcesehir College se va desfășura între 8-16 Martie anul curent. Vom reveni cu programul exact al celor două partide.