Declarații Tudor Gheorghe după victoria cu CSM Athletic Constanța

Tudor Gheorghe și-a adus aportul la victoria repurtată de CSM CSU Oradea în fața lui CSM Athletic Constanța. Rezultatul final al partidei contând pentru etapa a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23 a fost de 98-79.

Venit de pe bancă, utilizat 16 minute, Gheorghe a totalizat 10 puncte. El a avut 2/2 la aruncările de trei puncte, 2/2 la cele de două puncte și a adăugat 3 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție pentru 13 la eficiență, respectiv 8 la +/-.

„A fost un meci controlat de noi în totalitate. Cred că din punct de vedere ofensiv am avut o exprimare de excepție în această seară. Ne-am desprins la început și am controlat jocul până la final, având o primă repriză deosebit de eficientă în atac, fiind aproape de 60 puncte marcate. Cred că este o victorie meritată.

Avem o serie de șapte victorii consecutive. Cu excepția eșecurilor din Franța și la Timișoara am avut un parcurs impecabil până acum. Sunt optimist în ceea ce privește potențialul echipei. Firește, rezultatele obținute până acum ne dau încredere. Îmi place cum arătăm în acest moment.”

Referitor la faptul că se află la Oradea, Tudi a declarat:

„Mă simt foarte bine la Oradea. Îmi plac orașul, echipa, publicul. Sunt fericit să mă aflu aici. Avem o sală de excepție cu condiții optime pentru o echipă profesionistă. E o plăcere să te antrenezi și să joci aici.

În ceea ce mă privește este primul sezon cu un asemenea program. Eu nu am jucat în sezoanele precedente în cupele europene. Avem un ritm de jocuri foarte aglomerat, cu câte două meciuri pe săptămână, ceea ce face misiunea noastră deloc ușoară. Trebuie să fii atent cum îți faci program, e importantă nutriția și odihna. Sunt multe aspecte de care trebuie să te îngrijești ca jucător într-un astfel de ritm.”

În ceea ce privește următoarea provocare, fundașul CSM-ului și al echipei naționale a opinat:

„Ne așteaptă o deplasare foarte importantă în Bulgaria. Suntem conștienți că avem nevoie de victorie pentru a ne apropia de calificare. Este un meci extrem de important prin prisma rezultatului. Vom merge acolo cu gândul la victorie, ceea ce ne-ar aduce foarte aproape de calificarea între primele 16 echipe din FIBA Europe Cup. Nu subestimăm adversarul, trebuie să fim bine pregătiți pentru această partidă.”

Foto: Roby Boros