Declarații Tudor Gheorghe după victoria cu CSM Galați

CSM CSU Oradea a învins CSM Galați, scor 103-86, într-un meci din cadrul etapei a 16-a în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc miercuri (18.01), la Oradea Arena.

Tudor Gheorghe a participat la conferința de presă ce a urmat acestui meci după ce a contabilizat 9 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și a terminat meciul cu 10 la eficiență în 15 minute pe parchet.

Baschetbalistul în vârstă de 24 ani a declarat următoarele:

„Am avut o prestație ofensivă foarte bună. Este o confirmare a faptului că ne simțim foarte bine împreună și ne cunoaștem tot mai bine de la un meci la altul. Ne-am omogenizat și avem un nivel de joc foarte bun. Este cel de-al 3-lea meci consecutiv în care am depășit 100 de puncte marcate în Liga Națională.

Ne-au lipsit doi jucători în această seară. Atât Justin (Carter), cât și Bobo (Baciu) au roluri importante în echipa noastră. Îi așteptăm cât mai curând alături de noi, avem nevoie de contribuția fiecărui jucător din echipă.”

Referitor la ceea ce urmează, Tudi a spus:

„Mai avem două meciuri din prima fază a Ligii Naționale. Sunt partide care nu vor avea influență asupra situației în faza a 2-a din Liga Națională, dar va trebui să abordăm aceste meciuri cu seriozitate. Pe de o parte pentru că suntem jucători profesioniști, iar pe de alta pentru că atunci când nu ești focusat pot să apară accidentări. Va trebui să ne ridicăm la nivelul așteptărilor, să ne respectăm condiția și meseria.

Pe de altă parte, jocul cu Brose Bamberg, din FIBA Europe Cup, este exact opus. Va fi un meci cu caracter decisiv pentru noi. Nu există altă variantă decât victoria în acest meci. Vom juca pe teren propriu și îi așteptăm pe suporteri să ne susțină, să ne ajute și să ne conducă spre victorie. Întâlnim un nume important în Europa, cu bogată tradiție în baschetul german și care a jucat meciuri importante în Euroligă. Îmi amintesc meciul tur, jucat într-o sală ce a găzduit numeroase meciuri celebre din Euroligă. A fost un sentiment extraordinar, unul pe care îl vom resimți din nou, la meciul retur, la Oradea Arena.”

CSM CSU Oradea are 13-1 la general în Liga Națională, acolo unde are o serie activă de 12 victorii.