Deficit de două puncte în urma primei manșe a dublei cu Bakken

CSM CSU Oradea a disputat prima manșă a sferturilor de finală din FIBA Europe Cup – ediția 2021/22 în fieful lui Bakken Bears. Meciul a avut loc miercuri (09.03), încheindu-se cu scorul de 84-82 în favoarea gazdelor.

Meciul a început cu Bickauskis, Richard, Holt, Green și Ogden. Gazdele au trecut în avantaj la începutul partidei, dar roș-albaștrii au reacționat și au reușit chiar să treacă la conducere. Alex Gavrilovic a venit de pe bancă cu un plus în faza ofensivă. Danezii nu s-au mai apărat la fel de agresiv precum au făcut-o în primele minute de joc, însă tandemul Jackson – Harris a adus numeroase puncte din acțiuni individuale pentru gazde. La prima pauză, CSM CSU Oradea conducea cu scorul de 22-20.

Formația antrenată de Cristian Achim a jucat mai bine pe tot parcursul secvenței a 2-a. Oradea a reușit să se desprindă ușor pe tabela de marcaj, alternând jocul solid în ambele faze ale jocului. Nu au lipsit însă nici greșelile sau impreciziile. Bickauskis a fost principalul realizator, având 12 puncte marcate la jumătatea partidei. Avantajul CSM-ului a urcat la nouă puncte, însă Bakken a redus ușor din deficit înainte ca Dovis să stabilează scorul la pauză, de 44-37 în favoarea orădenilor.

Sfertul al 3-lea a consemnat o schimbare semnificativă de situație. Danezii au găsit ținta de la mare distanță pe tot parcursul acestei perioade de joc. Ei au realizat un parțial de 11-0 prin care au trecut la conducere. Gavrilovic și Ogden au comis a 3-a greșeală personală, CSM-ul fiind în penalizare din primele minute ale acestei perioade de joc. Bakken a înscris 34 puncte în secvența a 3-a, pe care a terminat-o în avantaj de nouă puncte.

Ecartul a urcat la peste zece lungimi în debutul sfertului 4. Mark Ogden a oferit câteva momente bune în ambele faze ale jocului, însă CSM-ul a început să înregistreze mai multe posesii pierdute. Dovis Bickauskis a acuzat o problemă musculară, fiind înlocuit. Tripla lui Richard a adus Oradea la doar patru puncte cu tot atâtea minute rămase de disputat. Finalul partidei a adus CSM-ul la o posesie, Markovic irosind șansa de a aduce avantajul pentru bihoreni.

Dovis Bickauskis a totalizat 16 puncte, 4 pase decisive, Mark Ogden a reușit 13 puncte, Kris Richard a terminat cu 12 puncte, 4 intercepții, iar Stephen Holt a avut 10 puncte, 5 recuperări pentru CSM CSU Oradea. Marvelle Harris a replicat cu 27 puincte, iar Jarredn Ogungbemi Jackson a adăugat 18 puncte pentru Bakken.

Returul se joacă peste o săptămână la Oradea.