Delcarații Cristian Achim după meciul cu BC CSU Sibiu, scor 81-80

CSM CSU Oradea a învins BC CSU Sibiu, scor 81-80, într-un meci din TOP 10 în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida s-a desfășurat sâmbătă (04.03), la Arena Antonio Alexe.

Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a declarat următoarele la finalul partidei:

În primul rând doresc să felicit echipa adversă. Sibiu a jucat extraordinar. Bravo lor. Mă așteptam la un meci greu și întotdeauna după pauze e foarte greu de prevăzut cum vor reacționa echipele. Nu este o scuză, dar noi am avut patru jucători care nu s-au antrenat cu echipa, fiind în programul naționalelor. Practic am avut 6-7-8 jucători la antrenament.

CSU Sibiu a făcut un joc absolut magnific, după părerea mea. Ne-au dominat în foarte multe aspecte. Au alergat mai bine, au citit jocul mai bine, au fost mai calmi. Principalul nostru merit este că nu am cedat și am luptat literalmente până în ultima secundă. Jocul te răsplătește câteodată. Așa că felicit încă o dată Sibiul pentru cum a jucat. Totodată, felicitări pentru echipa mea pentru că nu a renunțat. La un moment dat părea un meci greu de câștigat pentru noi.”

Tehnicianul CSM CSU Oradea a comentat în felul următor faptul că echipa este la cea de-a 2-a victorie consecutivă conturată în ultima sau penultima secundă în LNBM:

„Sunt conștient de acest lucru. Este al 2-lea meci consecutiv în Liga Națională încheiat cu victorie conturată la ultima acțiune ofensivă a echipei noastre. Eu sper să nu fie cazul, dar de obicei aceste lucruri se întorc…”

În ceea ce privește următoarea provocare, Cristian Achim s-a limitat să precizeze următoarele:

„Teoretic, Rapid este adversarul nostru direct. Este o restanță. Vom juca în sala mare. Sper că vom arăta un joc mai bun la acel meci.”

Referitor la atmosfera de la Arena Antonio Alexe, antrenorul CSM-ului a spus:

„A fost o plăcere să ne întoarcem aici, la Arena Antonio Alexe. Locul marilor noastre performanțe. Este clar că în Arena Antonio Alexe este o atmosferă mai caldă. Tribunele sunt mai apropiate de teren, e altceva din acest punct de vedere. Însă fără îndoială mulțumesc suporterilor că nu au renunțat, similar echipei. Ne-au ajutat foarte mult, au pus presiune pe oponent. Este clar că ne-au ajutat.

Pe de altă parte, țin să precizez că îmi place foarte tare noua sală. M-am obișnuit deja acolo. Avem o sală foarte frumoasă cu dotări ultramoderne. Însă, revin, atmosfera din Arena Antonio Alexe e foarte greu de egalat. Poate sala veche are și o capacitate mai apropiată pentru numărul de spectatori pasionați cu adevărat de baschet și sport în Oradea. A fost o atmosferă frumoasă, la care a contribuit și publicul venit de la Sibiu. Mulțumesc încă o dată suporterilor noștri pentru susținere.”

Meciul dintre CSM CSU Oradea și Rapid București are loc miercuri (08.03), ora 19:00, la Oradea Arena. Bilete se găsesc AICI.

Foto: Roby Boros