CSM CSU Oradea se deplasează la București, acolo unde întâlnește CSM Focșani

CSM CSU Oradea susține următorul meci la București. Acesta are loc vineri (20.01), ora 16:00, în compania lui CSM Focșani. Partida contează pentru etapa a 17-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23, fiind transmisă în direct la DigiSport și PrimaSport, respectiv pe FRB TV (YouTube).

Jocul a fost reprogramat la solicitarea CSM Oradea. Clubul nostru a găsit înțelegere din partea lui CSM Focșani pentru a juca meciul la București, o zi mai devreme decât data inițială din calendar. De altfel, gruparea antrenată de Mihai Petruț dispută un ale meci joi (19.01), tot la București, contând pentru Liga Națională.

În aceste condiții, delegația CSM Oradea se va deplasa la București în dimineața zilei de vineri (20.01), urmând să joace meciul la o oră care să-i permită să se și întoarcă cu avionul în seara aceleiași zile. Astfel, se economisește efortul unei deplasări cu durată de trei zile, roș-albaștrii având oportunitatea unei refaceri și să demareze pregătirile pentru meciul cu Brose Bamberg, din FIBA Europe Cup, programat pentru miercuri (25.01), ora 19:00, la Oradea Arena.

CSM CSU Oradea are 13-1 la general și ocupă locul 1 în Conferința B a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Roș-albaștrii se deplasează la București fără Justin Carter și Cătălin Baciu. Delegație orădeană cuprinde trei jucători U23 – Enzo Vescan, Luca Năstruț și Marian Schmidt, astfel încât există premise pentru a testa sistemul din Cupa României.

CSM Focșani are un bilanț general de 2-11. Formația antrenată de Mihai Petruț întâlnește pe Laguna București în cursul zilei de joi, astfel încât bilanțul focșănenilor se va modifica până la ora meciului cu CSM CSU Oradea.

Până la această oră s-au consemnat cinci confruntări directe între Oradea și Focșani. Toate au fost câștigate de bihoreni. În tur, la Oradea Arena, CSM-ul s-a impus cu scorul de 86-56.