Directorul CSM Oradea, Șerban Sere, prefațează startul sezonului 2022/23 pentru echipa de baschet

Șerban Sere, directorul CSM Oradea, a prefațat startul oficial al sezonului competițional 2022/23 pentru echipa de baschet masculin. Acesta a participat la o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre nivelul crescut de investiție al echipelor rivale, dar a accentuat că obiectivele și ambițiile echipei orădene au rămas aceleași.

Este un sezon ce se anunță deosebit de dificil. Au apărut multe echipe cu investiții majore. A dispărut statutul de echipă cu al 2-lea sau al 3-lea buget. Pot să spun la acest capitol că nu stăm noi neapărat mai rău, ci alte echipe stau mult mai bine. Bugetul echipei de baschet este cifrat undeva la aproximativ 1.2 milioane euro pentru sezonul 2022/23. Pe de altă parte știu că nu bugetele joacă și cu siguranță nu caut scuze sau explicații. Nici nu înseamnă cu automat echipa noastră va coborî în ierarhii. Dar este o realitate.

Ne vom bate pentru obiective mărețe și pentru trofee. Cred cu tărie că avem o echipă capabilă să se lupte pentru supremație. Este adevărat, jocul echipei nu strălucește în acest moment. Ca în fiecare sezon de altfel, exprimarea echipei la început nu este cea mai bună. Nu aș lua ca referință ultimul meci deoarece acolo am exersat pentru Cupa României. Eu cred că se vede însă cu ochiul liber calitatea jucătorilor noștri.”

Referitor la participarea în cupele europene, directorul clubului a precizat următoarele:

„Pot să spun că în acest moment cunoaștem un singur oponent în grupele FIBA Europe Cup, în speță Kangoeroes Mechelen, vicecampioana Belgiei. Urmează la finele acestei săptămâni să aflăm numele celorlalți doi oponenți din grupa noastră. Avem o problemă majoră în contextul în care pe 1 Octombrie aflăm numele primului adversar, iar pe 11 Octombrie călătorim pentru a juca cu acest oponent. Ne rămâne o perioadă extrem de scurtă pentru a pune la punct detaliile organizatorice. Există posibilitatea să avem adversari din Turcia sau Franța, două dintre campionatele redutabile ale Europei la baschet masculin.”

Startul sezonului 2022/23 pentru CSM CSU Oradea se dă la finele acestei săptămâni cu turneul preliminar din Cupa României. Adversari vor fi CSM Petrolul Ploiești, respectiv FC Argeș Pitești.