Doi jucători de la CSM Oradea au fost convocați la lotul național U17 de polo masculin al României

Doi jucători legitimați la CSM Oradea și alți sportivi orădeni au fost convocați la echipa națională U17 masculin a României la polo pe apă. Aceasta se pregătește pentru participarea la Campionatul European destinat generației 2004, programat a se desfășura în Malta, între 10-20 septembrie anul curent.

Cei doi jucători de la CSM Oradea sunt Andrei Marinescu și Ianis Soponar. Ei au evoluat deja în această vară la Campionatul European U15 de la Loule, Portugalia. Aici, România s-a clasat pe locul 10 din 16 participante, iar Marinescu și Soponar au fost între primii trei marcatori ai delegației tricolore de la acel eveniment. De altfel, Soponar a fost căpitanul echipei. Așadar, poloiștii de la CSM Oradea sunt cu doi ani mai mici decât limita de vârstă permisă la evenimentul ce va avea loc în Malta.

Andrei Marinescu și Ianis Soponar sunt antrenați la echipa de club de Christian Șandor, Ivan Fejer și Sandor Nagy. Ei au fost campioni naționali ai României la categoria U15 în sezonul 2020/21.

Alți sportivi orădeni convocați în lotul lărgit de 25 nume sunt Erik Ionescu, Horațiu Mureșan, Insinna Tomasso, Richard Orșoș.

Lotul lărgit îi mai cuprinde pe Denis Paladiciuc, David Dumitru, Francesco Sachetti, Andrei Neamțu, Matei Baciu, Radu Toma, Șerban Burda, Ionuț Buliga, Alexandru Popovici, Horia Nazarie, Vlad Gheorghe, Andrei Armean, Ferhat Baglamis, Andrei Tepeluș, Tudor Belu, Constantin Porfireanu, Mihai Pădureț. Antrenori sunt George Deacu, Bogdan Bogatu și Mihai Drăgușin.

Reunirea este programată pentru luni (19.07), la bazinul Ghencea, din capitală.