Doi judoka de la CSM Oradea vor participa la Campionatele Mondiale Individuale de Judo – ediția 2024

CSM Oradea va avea doi reprezentanți la Campionatele Mondiale Individuale de Judo – ediția 2024. Evenimentul se va desfășura în perioada 19-23 Mai anul curent, la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.

Cei doi sportivi legitimați la CSM Oradea aflați pe tabloul participanților sunt Ioan Dzitac la categoria -73 kilograme, respectiv Alex George Creț la categoria -90 kilograme. Ei fac parte dintr-o delegație a României ce cuprinde opt sportivi.

Creț are 22 ani și a fost medaliat cu bronz în luna Aprilie la Campionatele Europene de Judo. Tot acolo a participat și Dzitac, sportiv în vârstă de doar 20 ani. Ambii sunt antrenați de Emil Morar și Dan Fâșie.

Notabil este faptul că Alex George Creț a mai participat la o ediție a Campionatelor Mondiale de seniori. Este vorba despre evenimentul din anul 2022, desfășurat la Tashkent. În schimb, Ioan Dzitac se află la prima participare la mondialele de seniori. El a participat anterior la mondialele de juniori, în 2022, găzduite la Guayaquil.

Creț se poziționează pe locul 27 în ranking-ul mondial la categoria -90 kg. În schimb, Dzitac ocupă locul 79 în ranking-ul mondial la categoria -73 kg.

Amintim că Alex George Creț are șanse de calificare la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, eveniment programat a se desfășura în vara anului 2024. El are nevoie de un rezultat bun la Abu Dhabi pentru a-și asigura prezența la Olimpiadă.