Doi sportivi convocați la echipa națională de tineret (U20) masculin a României

Doi sportivi de la CSM CSU Oradea au fost convocați la echipa națională U20 Masculin a României. Aceștia s-au alăturat lotului lărgit în cantonamentul de la Târgoviște, acolo unde a demarat pregătirea în perspectiva participării la Campionatul European U20 Masculin Divizia B – ediția 2024.

Cei doi sunt Marian Schmidt și Denis Pătcaș. Ambii sunt născuți în anul 2004 și au evoluat la nivel de seniori în sezonul 2023/24.

Schmidt (foto) a făcut parte din lotul echipei principale, alături de care a evoluat în cupele europene, Liga Națională și Cupa României. Totodată a jucat pentru echipa satelit, în Liga 1. El măsoară 2.05 metri și evoluează la pozițiile 4-5. Originar din Timișoara, Marian s-a format și evoluat din punct de vedere baschetbalistic la CSM Oradea.

Pătcaș a jucat la nivelul Ligii 1, pentru CSM CSU 2 Oradea. El a fost principala soluție ofensivă a roș-albaștrilor, remarcându-se atât la finalizare, cât și la creație. Acesta evoluează la pozițiile 1-2. Denis este originar din Oradea și a evoluat la nivel de juniori pentru CSM și LPS Bihorul.

Campionatul European U20 Masculin Divizia B – ediția 2024 se va desfășura la Pitești în perioada 12-21 Iulie anul curent. România a fost repartizată în Grupa D, alături de Bulgaria, Georgia, Estonia și Albania.