Donatas Tarolis a fost convocat la echipa națională a Lituaniei

Donatas Tarolis, component de bază al echipei CSM CSU Oradea, a fost convocat la echipa națională a Lituaniei pentru meciurile din fereastra a 6-a în cadrul campaniei de calificare la FIBA Basketball World Cup 2023.În vârstă de 28 ani, jucător de poziția 4, Donatas Tarolis măsoară 2.02 metri.

Convocatorul oficial a fost transmis pe adresa clubului în cursul zilei de vineri (17.02), după ce în prealabil Federația Lituaniană de specialitate a informat CSM Oradea, conform regulamentului FIBA, de faptul că Doni figurează în planurile echipei naționale a Lituaniei. Potrivit convocatorului, reunirea este programată pentru data de 20 Februarie anul curent. Tarolis se va întoarce la club în data de 27 Februarie 2023.

Aflat la primul sezon în uniforma CSM CSU Oradea, Tarolis are medii statistice de 12.9 puncte, 4.8 recuperări, 1.7 pase decisive, 0.6 intercepții și 16.1 la eficiență în 24 minute pe meci. El a bifat 15 apariții în Liga Națională, respectiv 5 în Cupa României. De asemenea, Doni a înregistrat 11 apariții în FIBA Europe Cup, competiție în care a contribuit cu 14.3 puncte, 4.5 recuperări, 1.5 pase decisive, 0.6 intercepții și 0.4 capace pentru 16.5 la eficiență în 25.3 minute pe partidă.

Lituania are următorul program la finele acestei luni:

– Joi (23.02), vs Lituania (acasă)
– Duminică (26.02), vs Franța (deplasare)

Echipa națională a Lituaniei este calificată la FIBA Basketball World Cup 2023, având un bilanț general de 8-2 în Grupa K, fiind la egalitate cu Franța pe locurile 1-2. Primele trei clasate se califică la turneul final, ierarhia cuprinzând Muntenegru (6-4), Bosnia-Herțegovina (5-5), Ungaria (5-5) și Cehia (3-7).

Tarolis s-a numărat între ultimii 14 jucători din echipa națională a Lituaniei premergător FIBA EuroBasket 2022. El nu a fost reținut în efectivul final, de 12, pentru amintitul eveniment, alăturându-se spre finalul lunii August 2022 echipei orădene. Donatas revine la prima reprezentativă a Lituaniei pentru ultimele meciuri oficiale premergător Campionatului Mondial, eveniment programat în vara acestui an calendaristic.

Amintim că alți trei jucători de la CSM CSU Oradea au fost convocați la acțiunile echipei naționale a României în fereastra din luna Februarie anul curent. Aceștia sunt Bobe Nicolescu, Tudor Gheorghe și Kris Richard. Primii doi s-au alăturat deja cantonamentului de la Pitești, urmând ca cel din urmă să o facă duminică (19.02). Richard este în prezent la Oradea, acolo unde urmează o procedură medicală a cărei scop este să-l ajute să treacă cu brio peste o mai veche problemă la genunchi.