Două titluri naționale la NeWaza, două medalii de bronz la Cupa României la judo – ediția 2024

La sfârșitul acestei săptămâni, la Satu Mare, s-a desfășurat finala Campionatului Național de Judo NeWaza (luptă la sol) – ediția 2024, categoria seniori, respectiv Cupa României la judo seniori – ediția 2024. Sportivii CSM Oradea, antrenați de Emil Morar și Dan Fâșie, au participat la aceste competiții.

Campionatul Național NeWaza

Un număr de 81 sportivi au luat parte la concurs. Sportivii CSM Oradea au obținut trei medalii, incluzând două din cel mai prețios metal, aur.

Flavius Lungu la categoria 66 Kg, respectiv Ioan Dzitac la categoria 81 Kg, au devenit campioni naționali. De asemenea, Maxim Țugulea a cucerit medalia de bronz la categoria 81 Kg.

În imagine sunt cei doi campioni naționali, Flavius Lungu (stânga) și Ioan Dzitac (dreapta), împreună cu medaliatul cu bronz, Maxim Țugulea (în mijloc).

Cupa României Judo

Judoka CSM Oradea au avut o comportare sub potențial și așteptări la acest eveniment. Aceștia au ratat mai multe evoluții din cauza nervozității exagerate, provocată de anumite erori de arbitraj.

Astfel, doi sportivi de la CSM Oradea au obținut medalia de bronz. Este vorba despre același Flavius Lungu la categoria 66 Kg, respectiv Robert Boldiș în cadrul categoriei 81 Kg.

Cinci sportivi de la CSM Oradea s-au clasat pe locul 5 la propria categorie de greutate. Este vorba despre Miguel Codreanu (66 Kg), Laszlo Szoke (73 Kg), Maxim Țugulea (81 Kg), respectiv Mircea Pop și David Pusztai (ambii la categoria 90 Kg).

Creț nu a concurat

Alex George Creț a fost marele absent al evenimentelor de la Satu Mare. Sportivul CSM Oradea, calificat pentru Jocurile Olimpice de la Paris, i-a însoțit pe colegii săi în această deplasare, dar a fost menajat din cauza unei accidentări ușoare. Antrenorii Morar și Fâșie au optat pentru această decizie cu scopul de a evita o eventuală agravare.