Două victorii pentru echipa U15 la turneul EYBL de la Budapesta

CSM CSU Oradea a repurtat două victorii în patru partide disputate la turneul European Youth Basketball League, categoria U15 Masculin – ediția 2022/23, de la Budapesta (Ungaria). Evenimentul s-a desfășurat între 25-27 Noiembrie anul curent, fiind destinat generației 2008.

Formația antrenată de Ivan Gemaljevic a înregistrat următoarele rezultate:

– vs Admirals Chișinău, scor 50-95
– vs Northwestern Basketball Academy, scor 45-55
– vs KK Beko, scor 60-73
– vs Budapest Bulls, scor 69-46

De notat că echipa din Chișinău a aliniat o echipă alcătuită din opt jucători născuți în anul calendaristic 2006. Așadar, a folosit un efectiv alcătuit din sportivi cu doi ani mai mari decât limita de vârstă admisă. De altfel, EYBL a anunțat echipele participante că a luat măsuri pentru disciplinarea clubului din Republica Moldova, una dintre acestea fiind anularea rezultatelor înregistrate de această echipă în stabilirea clasamentului în perspectiva calificării în playoff-ul competiției.

Componența lotuluide jucători: Eduard Toth Șerbescu, Andrei Meșter, Flaviu Bolba, Andrei Topai, Amos Farcaș, David Dobă, Mihnea Albu, Rareș Rosmenteniuc, Bogdan Bacuciu, David Băran, Alexandru Morariu, Patrik Laslău, Bogdan Pînzaru și Mihai Ignat.

Cel ce-al 2-lea turneu se va desfășura în cursul lunii Februarie 2023, la Rijeka (Croația).