Dublă victorie pentru România, cu Bobe Nicolescu și Tudor Gheorghe în componență

România a obținut calificarea în faza a 2-a din precalificările FIBA EuroBasket 2025. Vulturii au repurtat două victorii pe 30 iunie și 3 iulie anul curent, în cea de-a 3-a fereastră a primei faze din această campanie.

Compatrioții noștri au trecut de Luxemburg, scor 78-67, la Timișoara, respectiv de Albania, scor 76-62, la Durres. Astfel, echipa României a ajuns la 4-0 și a terminat pe primul loc în Grupa B din prima fază a precalificărilor la Campionatul European de baschet masculin – ediția 2025.

Bobe Nicolescu, căpitan al echipei naționale a României și al CSM Oradea, a totalizat 7 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție în 19 minute pentru 8 la eficiență în partida cu Luxemburg. În schimb, Tudor Gheorghe – noul component al CSM Oradea – a bifat șapte minute de joc, perioadă în care a livrat o pasă decisivă.

În confruntarea din Albania, Nicolescu a reușit 8 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții în 19 minute de joc, iar Gheorghe a izbutit 5 puncte, o recuperare în 13 minute pe parchet.

România urmează să-și cunoască adversarii din faza a 2-a precalificărilor. Următoarea fereastră destinată echipei naționale a României este programată pentru 25-28 August anul curent.

Foto: FIBA.basketball