Echipa de baschet a ajuns la 750 meciuri oficiale jucate de la promovarea în primul eșalon al României

Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal din Oradea a avansat pentru a 9-a oară în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin. Roș-albaștrii au trecut cu 3-0 la general de SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara în primul tur al playoff-ului 2023.

Formația de pe Crișul Repede accede între primele patru echipe ale României pentru a 7-a oară consecutiv. Prima apariție în penultimul act s-a consemnat în urmă cu exact un deceniu. CSM-ul a repetat performanța în 2014, pentru ca în 2015 să iasă din primul tur al playoff-ului. Seria calificărilor în careul de ași al campionatului a fost reluată în 2016, fiind stopată doar de pandemia COVID-19, în sezonul 2019/20, atunci când echipa se afla pe locurile 1-2 la momentul suspendării competițiilor sportive.

CSM CSU Oradea a câștigat cea de-a 20-a serie de playoff disputată. Leii Roșii trec de cei din Banat pentru a 3-a oară în playoff-ul Ligii Naționale după confruntările înregistrate în aceeași fază a competiției în 2017 și 2021.

Totodată meciul care a consfințit calificarea CSM-ului în penultimul act al campionatului a fost cel de-al 750-lea de la promovarea în primul eșalon al României. Oradea are 451 victorii și 299 înfrângeri în toate meciurile cu caracter oficial. Aici se contabilizează meciurile susținute în Liga Națională (sezon regulat și playoff), Cupa României, SuperCupa României, FIBA EuroChallenge, Basketball Champions League, FIBA Europe Cup.

Aceasta a fost a 367-a victorie în Liga Națională, acolo unde orădenii au 225 meciuri pierdute. Roș-albaștrii au ajuns la 111 meciuri disputate în playoff, având 69 meciuri câștigate.

Următorul meci oficial este programat în jurul datei de 28 Aprilie anul curent, după aniversarea a 20 ani de la înființarea CSM Oradea. Aici menționăm că secția de baschet a luat ființă un an mai târziu, mai exact în 2004.

Foto: Roby Boros