Echipa de baschet a efectuat deplasarea în Bulgaria pentru următorul meci internațional

CSM CSU Oradea a efectuat deplasarea în Bulgaria, pentru următorul meci oficial, în cursul zilei de luni (21.11). Roș-albaștrii au ajuns la ora amiezei la Samokov – localitate aflată la aproximativ 70 kilometri de aeroportul din Sofia. Este locația în care miercuri (23.11), cu începere de la ora 19:15, orădenii întâlnesc pe Rilski Sportist.

Delegația este completă, incluzându-l pe Donatas Tarolis. Acesta a încheiat programul de recuperare și terapie pe care l-a urmat cu strictețe pe parcursul ultimelor aproape două săptămâni, după ce a suferit o accidentare la gleznă. Trebuie evidențiat, așa cum s-a întâmplat încă de la sosirea la Oradea, că Tarolis a fost extrem de receptiv și disciplinat, urmând cu atenție sfaturile specialiștilor.

Lituanianul a beneficiat de echipamentul medical achiziționat de conducerea CSM Oradea și transformat într-un extrem de important și eficient cabinet de fizioterapie/recuperare, utilizat în ultimele luni pentru toți sportivii clubului care au suferit accidentări. De asemenea, Doni a primit toată atenția staff-ului medical ce îi cuprinde pe dr. Alin Iova, kinetoterapeutul Cristian Dan și fizioterapeutul Anton Țâmpu. Aceștia au depus efort susținut pentru a-i grăbi recuperarea.

Din punct de vedere medical, Tarolis este recuperat. El nu mai are nevoie de terapie medicală. Duminică (20.11), balticul a efectuat un antrenament cardio și aruncări sub comanda antrenorului de pregătire fizică, Marius Marinău. Jucătorului îi lipsește antrenamentul specific, jocul cu contact și fără îndoială forma sportivă a fost afectată de perioada de inactivitate specifică.

Cu scopul de a preveni o recidivă, antrenorul Cristian Achim nu dorește să riște nimic, astfel încât în cursul zilelor de luni și marți, în cadrul antrenamentelor de la Samokov, se va stabili dacă Donatas poate fi folosit în meciul cu Rilski și dacă da, în ce condiții. Este cert că din punct de vedere sportiv vom mai avea de așteptat până să-l revedem pe Tarolis la turație maximă.

Samokov – Locul în care joacă echipa națională a Bulgariei

Ceilalți jucători din rotația de bază sunt disponibili. Ei au luat masa la sosirea în Samokov, după care s-au retras la odihnă. În cursul serii de luni (21.11) este programată prima ședință de antrenament din seria de trei pe care echipa orădeană le va susține premergător meciului de la Samokov.

Aici, CSM Oradea a găsit o cochetă bază sportivă. Chiar dacă ușor învechită, dar îngrijită, aceasta dispune de condiții optime, incluzând sala de joc – în care evoluează inclusiv echipa națională a Bulgariei și care este rezervată exclusiv jocului de baschet. În vara acestui an calendaristic, la Samokov s-a disputat meciul dintre Bulgaria și România, contând pentru precalificările FIBA EuroBasket 2025. Între protagoniști s-au numărat Bobe Nicolescu și Tudor Gheorghe, componenți ai CSM CSU Oradea.

Baza sportivă mai include un teren de fotbal în aer liber, o zonă imensă pentru alergare, în interiorul căreia există numeroase spații de joacă pentru copii. În incinta construcției în care se află sala de joc este și hotelul în care a fost cazată echipa orădeană. Tot aici se găsesc mai multe săli de forță, o a 2-a sală de jocuri în sală, bazin pentru înot, precum și săli de conferințe.

În căutarea primului succes în Bulgaria

Echipa de baschet a clubului se află pentru a 3-a oară în Bulgaria. Primele două prezențe în această țară s-au încheiat cu înfrângeri. Este vorba despre eșecul la limită suferit pe terenul celui mai mare nume din istoria baschetului bulgar și unul dintre cele mai mari ale Europei de Est, Lukoil Academic. Celălalt meci susținut în Bulgaria s-a încheiat cu o înfrângere la 16 puncte diferență, în fața lui Balkan Botevgrad, actuala campioana a țării. Ambele confruntări au beneficiat de retur la Oradea, cea cu Lukoil încheindu-se cu calificarea CSM Oradea în grupele Basketball Champions League. În schimb, cea cu Balkan s-a terminat cu înfrângere la diferență de un punct ca scor general.

Amintim că CSM CSU Oradea are 3-1 la general și se situează pe primul loc în Grupa E din FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii au nevoie de un rezultat pozitiv cu scopul de a-și asigura calificarea în faza următoare a competiției. În schimb, Rilski Sportist are 0-4 la general și nu mai are șanse de calificare, dar va încerca să-și ia rămas bun de la parcursul internațională cu o prestație cât mai bună în fața propriilor suporteri.

Confruntarea de la Samokov va fi transmisă în direct pe canalul YouTube FIBA – The Basketball Channel.