Echipa de baschet a încheiat a 2-a săptămână de pregătire pentru noul sezon competițional

Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea a încheiat cea de-a 2-a săptămână de pregătire în perspectiva noului sezon competițional. Roș-albaștrii au susținut nouă ședințe de antrenament, majoritatea de mare intensitate.

Similar primei săptămâni, accentul principal s-a pus pe partea de pregătire și încărcare fizică. Un aspect foarte important în această perioadă a anului, parcă mai mult decât în trecut pentru simplul fapt că pauza provocată de pandemie a fost mai lungă. 

Ședințele de pregătire fizică au avut ca temă musculația, puterea aerobă, rezistența în regim de forță, respectiv capacitatea lactacidă. Marius Marinău a fost principalul responsabil cu acest gen de antrenamente. În schimb, ședințele de baschet au avut ca temă îndemânarea. Spre deosebire de prima săptămână, numărul de antrenamente fizice și baschet s-a echilibrat. Antrenamentele cu tema baschet au fost conduse de Radovan Markovic și Milan Mitrovic, cu ajutor din partea lui David Karsai și Melania Kokovay. Firește, întregul program de pregătire a fost supervizat de antrenorul principal, Cristian Achim.

Fizioterapeutul echipei, Cristian Dan, a fost alături de băieți în permanență, având grijă ca totul să decurgă fără probleme. Până la această oră nu există probleme medicale. În afara câtorva chestiuni musculare, toată lumea este în regulă, focusată pe partea de încărcare precompetițională.

La pregătire au absentat, similar primei săptămâni, Giordan Watson, Aaron Broussard și Stephen Holt. Aceștia s-au aflat în carantină. Primii doi au încheiat aceasta perioadă chiar la finele săptămânii, astfel încât au efectuat deja primele două ședințe de pregătire fizică, sub comanda lui Marius Marinău. În schimb, Holt a intrat în a 2-a săptămână de carantină.

Pe parcursul săptămânii următoare vor continua antrenamentele de pregătire fizică, dar și cele specifice jocului de baschet. Pregătirea va continua pe stadion, în sala de forță, pe pista de alergare și pe terenul de baschet. Toate cu respectarea normelor în vigoare.

În continuare persistă incertitudinea cu privire la startul oficial al competițiilor. Un prin indiciu va veni pe parcursul săptămânii următoare, atunci când se va desfășura o ședință FIBA Europe Board. În urma acesteia se va lua decizia dacă sezonul 2020/21 va demara pe plan internațional (incluzând cupele europene, acolo unde CSM CSU Oradea este angrenată în FIBA Europe Cup). Ulterior acestei ședințe se va stabili sistemul competițional și calendarul pentru Cupa României și Liga Națională – ediția 2020/21.