Echipa de baschet a încheiat prima săptămână de activitate

Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea a încheiat prima săptămână de pregătire pentru sezonul competițional 2022/23. Roș-albaștrii s-au pregătit în formulă restrânsă, pe parcursul primelor zile de la reunire numărul componenților echipei ajunși la Oradea crescând.

Leii Roșii s-au antrenat pe stadion, în sala de forță, dar și în cea de baschet. Sportivii CSM-ului se pun la punct cu pregătirea fizică, după ce au primit acceptul medicilor, trecând cu brio peste analizele medicale.

Trei dintre jucătorii americani absenți la reunire s-au alăturat echipei. Mark Ogden și Erick Neal au efectuat primele antrenamente sub comanda staff-ului condus de Cristian Achim. În schimb, Justin Carter a ajuns în cursul după-amiezei de sâmbătă, urmând ca de luni (22.08) să intre la pregătiri și treptat va trece în programul echipei.

Amintim că trei jucători ai echipei de baschet sunt în programul echipelor naționale. Bobe Nicolescu și Tudor Gheorghe sunt la echipa națională a României, urmând să intre în programul CSM-ului cu data de 1 Septembrie. În schimb, Donatas Tarolis este în programul naționalei Lituaniei și va ajunge la Oradea spre sfârșitul săptămânii viitoare.

Seria jocurilor de pregătire demarează pe 6 Septembrie, când CSM CSU Oradea se deplasează în Ungaria pentru un joc test în compania lui Szolnoki Olajbanyasz. Trei zile mai târziu bihorenii vor primi vizita lui BC CSU Sibiu, după care vor pleca în Serbia pentru trei partide de verificare. În fine, între 21-23 Septembrie va avea loc turneul memorial Antonio Alexe.

Startul oficial al sezonului 2022/23 se dă pe 1 Octombrie 2022. CSM CSU Oradea se duelează în zile consecutive cu CSM Petrolul Ploiești și FC Argeș Pitești în turneul de calificare din Cupa României, programat la Ploiești. Primul meci pe teren propriu are loc în jurul datei de 8 Octombrie, în compania lui CSO Voluntari.