Echipa de baschet continuă pregătirile pentru noul sezon competițional

Echipa de baschet masculin continuă pregătirile pentru startul oficial al noului sezon competițional. CSM CSU Oradea se antrenează în regim de câte două ședințe de antrenament pe zi încă de la reunirea care a avut loc în urmă cu aproape două săptămâni.

După o zi de pauză, cea de duminică (29.08), elevii lui Cristian Achim, Radovan Markovic și Marius Marinău au revenit în programul obișnuit de pregătire. Începând de luni (30.08), mezinul echipei, Raul Igna, se antrenează cot la cot cu mai experimentații săi colegi de echipă. Actualmente, ședințele de pregătire se desfășoară în formulă completă, cu 14 jucători, după ce Raul a beneficiat de câteva zile libere ca urmare a participării sale la cantonamentul și acțiunea oficială a echipei naționale U16 masculin a României.

Roș-albaștrii continuă să folosească stadionul Iuliu Bodola pentru antrenamente de intensitate fizică, respectiv dotările Arenei Antonio Alexe, cu sală de forță și de joc pentru a pune la punct cât mai multe aspecte necesare bunei desfășurări a activității în cursul sezonului competițional. Până în prezent nu s-au consemnat probleme de efectiv, lucru îmbucurător mai ales dacă ținem cont de faptul că nivelul de intensitate este foarte ridicat în această perioadă.

Urmează alte câteva zile de pregătire pe plan local, după care vor începe jocurile de pregătire. Primul este programat chiar vineri (03.09), la Debrecen, în compania echipei locale, DEAC – finalistă a Cupei Ungariei și ocupantă a locului 4 în campionatul maghiar în sezonul 2020/21. Partida se va desfășura fără participarea publicului, așa cum clubul gazdă a anunțat.

Ulterior, roș-albaștrii se vor deplasa în Serbia, acolo unde, pe 7 și 9 septembrie au programate alte două partide de verificare. Unul dintre adversari este campioana Serbiei, Steaua Roșie Belgrad – formație angrenată în Euroliga masculină. Perioada precompetițională va continua apoi pe plan local. În perioada 16-18 septembrie anul curent se va desfășura o nouă ediție a turneului memorial Antonio Alexe, însă informații despre acest eveniment vor fi oferite ulterior.

Startul oficial al sezonului 2021/22 se dă pe 24 septembrie, atunci când CSM CSU Oradea va întâlni SCM U Craiova, în deplasare, în primul tur al Cupei României la baschet masculin.