Echipa de baschet CSM CSU Oradea începe pregătirile pentru noul sezon competițional pe 15 august

Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal Oradea se reunește la finele acestei săptămâni. Roș-albaștrii vor începe pregătirea pentru sezonul competițional 2020/21 în formulă aproape completă.

La reunire, alături de colectivul tehnic format din Cristian Achim, Milan Mitrovic, Radovan Markovic și Marius Marinău, alături de cel medical, care îi cuprinde pe Cristian Dan și Alin Iova, sunt așteptați toți jucătorii aflați sub contract cu echipa roș-albastră cu excepția lui Giordan Watson (carantină).

Zborul inițial al lui Watson a fost anulat, fiind reprogramat pentru data de 14 august și va ajunge în România – dacă totul decurge normal – pe 15 august.

Astfel, la reunire vor fi prezenți Aaron Broussard (carantină), Arturas Valeika, Dragan Zekovic, Nikola Markovic, Pavle Reljic, Cătălin Baciu, Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu, Edi Petrescu, Vlad Marinău, Enzo Vescan, Luca Năstruț, Bogdan Creț, Denis Pătcaș și Raul Igna.

Similar celor consemnate anul trecut, echipa de baschet se va pregăti pe plan local. Roș-albaștrii beneficiază de toate condițiile pentru a face pregătire fizică specifică, urmată de cea baschetbalistică în următoarea perioadă.

Potrivit comunicatului emis de FIBA Europe în cursul acestei săptămâni, nu se vor juca preliminarii în FIBA Europe Cup. Pe lângă participarea în FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea va juca în sezonul următor în Liga Națională și Cupa României la baschet masculin.

Așadar, roș-albaștrii nu vor disputa meciuri oficiale în luna septembrie, urmând să dispute primele jocuri spre jumătatea lunii octombrie, potrivit situației actuale cunoscute, dar care poate suferi modificări în funcție de evoluția pandemiei. Acest lucru permite echipei să se pregătească corespunzător pentru reluarea activității sportive după o pauză îndelungată. Firește, pregătirea se va desfășura în conformitate cu măsurile impuse de autorități, adică respectând distanțarea, programul fiind astfel conceput încât sportivii să lucreze individual, la distanță respectabilă unul de altul.

O decizie în ceea ce privește startul competițiilor și calendarul competițional pentru stagiunea 2020/21 urmează să fie luată atât de Federația Română de Baschet, cu privire la Liga Națională și Cupa României, cât și de FIBA Europe, cu privire la FIBA Europe Cup, în conformitate cu normele în vigoare și în funcție de evoluția pandemiei COVID-19.