Echipa de baschet demarează pregătirile pentru noul sezon competițonal pe 10 August

Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea demarează pregătirile pentru noul sezon competițional. Roș-albaștrii au programată reunirea în cursul zilei de joi (10.08), la ora 11:00, primul antrenament urmând să se desfășoare în aer liber, pe stadionul Iuliu Bodola din Oradea.

Premergător acestuia, în dimineața aceleiași zile, sportivii vor susține analize medicale în cadrul Clinicii Raze. Activitatea, în prima parte, va cuprinde câte două antrenamente pe zi, acestea urmând să se desfășoare în aer liber, în sala de forță, precum și pe terenul de baschet.

Staff-ul tehnic al echipei de baschet masculin continuă în aceeași formulă. Cristian Achim se află la cel de-al 15-lea sezon în funcția de antrenor principal la CSM CSU Oradea, respectiv la startul celui de-al 14-lea, întrucât el a preluat echipa în cursul sezonului 2009/10. Radovan Markovic va fi antrenor asistent pentru cel de-al 5-lea sezon, după ce în prealabil a petrecut trei ani în calitate de jucător al echipei de seniori și a avut două sezoane ca antrenor în cadrul Academiei CSM Oradea. Antrenor de pregătire fizică va fi în continuare profesorul universitar Marius Marinău, aflat la cel de-al 8-lea sezon în această funcție.

Colectivul medical va continua, de asemenea, în alcătuirea consacrată. Medicul Alin Iova, kinetoterapeutul Cristian Dan – cel mai longeviv component al echipei – și maseurul Anton Țâmpu vor depune toate eforturile pentru a-i ajuta pe sportivi să se ridice la nivelul așteptărilor și potențialului din punct de vedere fizic.

Lotul de jucători a suferit câteva modificări, însă așa cum s-a anunțat încă de la încheierea stagiunii anterioare, managementul a depus eforturi, la solicitările staff-ului tehnic, de a merge pe continuitate inclusiv în ceea ce îi privește pe sportivi. Astfel, nu mai puțin de zece sportivi au fost păstrați din sezonul precedent. Este vorba despre: Erick Neal, Tudor Gheorghe, Kris Richard, Luca Năstruț, Enzo Vescan, Bobe Nicolescu, Nikola Markovic, Donatas Tarolis, Cătălin Baciu și Marian Schmidt. Noutăți sunt două în acest moment, fiind vorba despre Toddrick Gotcher și Nijal Pearson. Lotul va fi completat cu un sportiv ce acoperă poziția 5, iar la pregătiri vor participa câțiva tineri din cadrul Academiei CSM Oradea.

La capitolul plecări sunt confirmate numele lui Josh Bostic (retras), Mark Ogden (transferat la Fortitudo Bologna), Stephen Holt și Justin Carter.

Activitatea de pregătire precompetițională se va derula pe plan local. De altfel, CSM-ul va disputa o serie de meciuri de pregătire în Oradea, acolo unde are programat și startul oficial al sezonului 2023/24, la data de 15 Septembrie, când este programată ziua de deschidere a turneului de calificare din Cupa României la baschet masculin – ediția 2023/24.

Date de referință pentru echipa de baschet

8 August – Tragere la sorți FIBA Europe Cup (dacă nu se califică în grupele Basketball Champions League, CSM CSU Oradea va juca în grupele FIBA Europe Cup)
10 August – Reunire
11/30 August – Pregătire pe plan local
31 August/8 Septembrie – Meciuri amicale
15/17 Septembrie – Turneu de calificare Cupa României (la Oradea)
27 Septembrie/1 Octombrie – Turneu de calificare Basketball Champions League
7 Octombrie – Primul meci din Liga Națională

Vom reveni cu informații detaliate referitor la programul jocurilor amicale.