Echipa de baschet întâlnește CSO Voluntari la ultima deplasare din anul 2022

CSM CSU Oradea se deplasează la Voluntari pentru următoarea provocare în plan sportiv. Roș-albaștrii întâlnesc deținătoarea Cupei României și finalista Ligii Naționale din ultima ediție. Meciul contează pentru etapa a 11-a și are loc sâmbătă (17.12), ora 17:00, la Sala Sporturilor Gabriela Szabo din Voluntari.

Formația orădeană se află la ultima deplasare din anul calendaristic 2022. Este a 6-a deplasare în ultimele cinci săptămâni, precedentele cinci încheindu-se cu victorii la Galați, Samokov, Mechelen, București și Bamberg. De altfel, CSM-ul are o serie activă de 12 victorii în toate competițiile, jumătate din acestea fiind consemnate în partide disputate departe de propria casă.

CSO Voluntari a încheiat participarea internațională la capătul primei faze a grupelor din FIBA Europe Cup. Ilfovenii au însumat opt apariții în cupele europene, incluzând preliminariile Basketball Champions League, câștigând de trei ori. Echipa de lângă capitală are o serie de trei victorii după ce a pus capăt parcursului european.

Roș-albaștrii, recent reveniți din Germania, acolo unde au repurtat un succes extrem de important în debutul fazei a 2-a din grupele FIBA Europe Cup, susțin un nou meci dificil departe de propria casă. Delegația orădeană la Voluntari cuprinde efectiv complet, bihorenii urmând să mizeze pe toți jucătorii din rotația de bază.

De cealaltă parte, CSO Voluntari a operat mai multe schimbări de la ultima întâlnire. Noul antrenor, Ainars Bagatskis se află la primul meci pe teren propriu, la câteva zile după ce a debutat în noua funcție la victoria cu Laguna București. Noul fundaș al echipei ilfovene este americanul Maurice Watson. Acesta a venit la echipă în locul lui Sarunas Vasiliauskas.

Se anunță o confruntare dificilă. Echipa din Voluntari are nevoie de rezultate favorabile pentru a-și îmbunătăți poziția în clasament, dar în același timp pentru a câștiga la nivelul încrederii. Formația din Ilfov mizează pe o rotație de 9-10 jucători, însă rămâne de văzut cum va opta noul tehnician să-și rotească piesele.

La ora confruntării directe, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 7-1 în Liga Națională și se află pe locul al 2-lea în Conferința B. În schimb, CSO Voluntari are 5-4 la general și ocupă locul al 4-lea în aceeași ierarhie.

Raportul confruntărilor directe este favorabil ilfovenilor. Aceștia au câștigat cinci din cele opt confurntări directe. În tur, la Oradea Arena, CSM-ul s-a impus cu scorul de 84-61. Amintim că în playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin din sezonul precedent, formația ilfoveană a câștigat semifinala cu scorul general de 3-0.

Partida este transmisă în direct la TV pe DigiSport 4 și PrimaSport 4, respectiv pe internet prin intermediul FRB TV (YouTube).