Echipa de baschet pleacă în Serbia

Echipa de baschet CSM CSU Oradea se deplasează, miercuri (23.09), în Serbia. Roș-albaștrii vor disputa două meciuri de verificare în țara vecină.

Pe parcursul zilei de marți (22.09), întreg colectivul care face această deplasare a fost supus testului COVID-19. Rezultatele sunt negative pentru cei 12 jucători deplasați, respectiv staff-ul tehnic și administrativ care îi însoțește.

După cinci săptămâni de pregătiri fizice de mare intensitate, respectiv o scurtă perioadă de antrenamente specifice jocului de baschet, formația antrenată de Cristian Achim își va testa potențialul și forma actuală în compania unor echipe de top din redutabilil baschet sârbesc.

Iată programul meciurilor:

  • Joi (24.09), ora 18:00, KK Crvena Zvezda vs CSM CSU Oradea
  • Sâmbătă (26.09), ora 17:30, KK FMP Belgrad vs CSM CSU Oradea

KK Crvena Zvezda este reprezentanta Serbiei în Euroliga masculină. De altfel, meciul cu CSM CSU Oradea va fi ultimul pentru formația antrenată de către Sașa Obradovic înaintea startului oficial al sezonului 2020/21 în amintita competiție continentală. Cunoscută în România drept Steaua Roșie Belgrad, această echipă s-a situat pe locul 3 la momentul suspendării sezonului 2019/20 în Liga Adriatică și pe locul 14 din totalul de 18 echipe în cea mai puternică competiție destinată baschetului de club din Europa, Euroliga.

KK FMP este una dintre reprezentantele Serbiei în Liga Adriatică. Această grupare a jucat un meci de pregătire în compania CSM CSU Oradea și anul trecut, în luna septembrie. Atunci, după 40 minute de joc, tabela de marcaj a consemnat egalitatea, antrenorii alegând atunci să nu joace prelungiri. În sezonul 2019/20, FMP – cunoscută drept un satelit al Stelei Roșii – s-a clasat pe locul 7 din 12 poziții în Liga Adriatică cu o etapă rămase din sezonul regulat, moment în care competiția a fost suspendată din cauza pandemiei.

Vom reveni cu informații de la cele două partide prin intermediul canalelor consacrate de comunicare ale CSM Oradea.