Echipa de baschet reia participarea internațională: Două deplasări cruciale în FIBA Europe Cup!

Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal din Oradea reia participarea în FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii dispută două meciuri consecutive în deplasare, ambele contând pentru Grupa E din prima fază a grupelor amintitei competiții.

Cu un bilanț general de 3-1, CSM CSU Oradea este lider al grupei și se menține în cursa pentru calificarea între cele mai bune 16 echipe ale acestei întreceri. Avansarea în faza următoare din FIBA Europe Cup ar reprezenta cea de-a 4-a prezență succesivă în TOP 16 la nivelul acestei competiții continentale.

Pentru a obține calificarea, roș-albaștrii au nevoie de două rezultate favorabile în meciurile rămase de disputat. Astfel, CSM-ul își poate asigura prezența în TOP 16 chiar după jocurile penultimei etape, cu condiția unei victorii în Bulgaria, pe terenul lui Rilski Sportist, rezultat ce ar trebui dublat de un succes al lui Kangoeroes Mechelen în Franța, contra lui Cholet Basket.

O altă variantă prin care Oradea se poate califica mai departe este să obțină două victorii în partidele pe care le mai are de jucat.

O a 3-a opțiune ar fi victorie în Bulgaria, dublată de victoria lui Cholet în celălalt meci din penultima etapă, caz în care înaintea ultimei etape se poate face un calcul pe baza căruia să va cunoaște diferența maximă la care orădenii pot să piardă în Belgia, dar să obțină calificarea.

În fine, CSM CSU Oradea are și varianta unei nedorite înfrângeri în Bulgaria, dar în acest caz devine obligatorie victoria în Belgia pentru obținerea calificării.

Așadar, există mai multe opțiuni ce pot asigura prezența lui CSM CSU Oradea în faza următoare din FIBA Europe Cup. Cert este că o calificare va asigura echipei orădene alte șase meciuri cu caracter internațional, lucru dorit de absolut toată lumea – club, echipă, suporteri. Pentru că, nu-i așa, sentimentul este unul deosebit de fiecare dată când CSM CSU Oradea are meci internațional.

Staff-ul tehnic al echipei a cerut devansarea meciului cu CSM Galați, din Liga Națională, inițial programat pentru 26 Noiembrie. Acesta a avut loc zece zile mai devreme, astfel încât între deplasările din Bulgaria și Belgia, roș-albaștrii nu vor juca niciun meci. Așadar, focusul este de acum direcționat spre cele două partide din FIBA Europe Cup. Cruciale pentru calificarea mai departe, respectiv pentru adăugarea unor noi pagini în cartea tot mai groasă de istorie a baschetului orădean.

Iată programul următoarelor două meciuri ale CSM CSU Oradea:

– Miercuri (23.11), ora 19:15, vs Rilski Sportist, la Samokov (Bulgaria)
– Miercuri (30.11), ora 20:30, vs Kangoeroes Mechelen, la Willekroek (Belgia)

Ambele partide vor fi transmise în direct pe canalul YouTube FIBA The Basketball Channel.

Foto: Roby Boros