Echipa de baschet se deplasează la București pentru următorul meci din Liga Națională

CSM CSU Oradea se deplasează la București, acolo unde are programat următorul meci din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Roș-albaștrii întâlnesc pe CSA Steaua din localitate.

Meciul are loc sâmbătă (29.10), ora 20:00, la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu din capitală. Jocul contează pentru etapa a 5-a din sezonul regulat, fiind transmis în direct pe DigiSport și PrimaSport. De asemenea, întâlnirea poate fi urmărită online, pe FRB TV (YouTube).

După trei partide disputate în succesiune pe teren propriu, echipa antrenată de Cristian Achim susține un joc în deplasare. CSM-ul are 2-1 la general în Liga Națională și va încerca să obțină o primă victorie în deplasare în noua ediție de campionat.

Adversar este o echipă experimentată, cu jucători care cunosc Liga Națională, având mai multe sezoane la activ în țara noastră. Militarii au început campionatul cu o înfrângere pe teren propriu, după care au repurtat două victorii. Ei au, așadar, 2-1 la general. De notat că formația antrenată de Zoli Safar a jucat toate meciurile de până acum în București.

Se întâlnesc două echipe cu moral bun. Militarii au câștigat ultimele două partide disputate, în timp ce orădenii le-au câștigat pe ultimele trei. De asemenea, ambele au 2-1 la general. Cunoscut fiind sistemul competițional, cu repartizarea echipelor în două grupe, orice meci devine foarte important în ecuația calificării între primele zece echipe ale campionatului pentru faza a 2-a.

Steaua are în componență jucători care în trecut au evoluat pentru CSM Oradea, așa cum sunt Strahinja Jovanovic și Titus Nicoară. Din rotația de bază mai fac parte jucători precum Robin Mandisodza, Luca Vasile, Karlo Vragovic, Zarko Djuric sau Peter Olisemeka. Un alt nume cunoscut pentru suporterii orădeni este pivotul american James Farr. Acesta a evoluat în sezonul trecut pentru Benfica Lisabona, echipă pe care CSM CSU Oradea a întâlnit-o în FIBA Europe Cup.

Delegația orădeană cuprinde zece jucători. Staff-ul tehnic al CSM-ului a optat să-i lase pe Luca Năstruț, Marian Schmidt și Raul Mureșan să evolueze pentru formația satelit, care întâlnește BC CSU 2 Sibiu, tot sâmbătă (29.10), dar la Arena Antonio Alexe.