Echipa de baschet se deplasează la Constanța pentru Meciul 3 din primul tur al playoff-ului LNBM 2024

Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea se deplasează la Constanța pentru continuarea seriei cu CSM din localitate în primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin Getica 95 – ediția 2023/24. Roș-albaștrii conduc cu scorul general de 2-0 după primele două partide, având nevoie de încă o victorie pentru a fi declarați învingători.

Primele două partide au avut loc la Oradea Arena și s-au derulat după scenarii diferite. Meciul 1 a fost dominat de orădeni, aceștia controlând situația pe tot parcursul celor 40 minute de joc. Rezultatul final a fost de 104-78. În schimb, Meciul 2 s-a desfășurat sub alte auspicii. Constanța a oferit o replică mult mai bună, iar bihorenii nu au mai fost la fel de eficienți în cele două faze ale jocului. Totuși, ei au învins cu scorul de 91-82.

Seria se mută la Constanța, acolo unde are loc Meciul 3. Acesta este programat pentru marți (16.04), ora 20:00. Jocul va fi transmis în direct pe FRB TV (YouTube).

Decorul se schimbă, ceea ce face ca formația din Constanța să aibă parte de sprijinul propriei săli și al propriului public. Meciul 3 are caracter decisiv pentru formația antrenată de către Dan Fleșeriu și este de așteptat ca tocmai din acest motiv nivelul de angajament al echipei de la malul Mării Negre să fie total. Asta în condițiile în care această echipă este oricum recunoscută pentru intensitate și agresivitate, cu precădere în partidele de pe teren propriu.

În schimb, CSM CSU Oradea beneficiază de avantajul scorului la general, precum și de experiența superioară în astfel de situații, Acestea nu garantează victoria, formația antrenată de Cristian Achim având nevoie de o prestație solidă din punct de vedere baschetbalistic pentru a câștiga în deplasare, în playoff.

Formația orădeană se deplasează în formulă completă în celălalt capăt al țării și va încerca să se întoarcă cu o victorie pentru a obține calificarea între cele mai bune patru formații ale României.

În cazul în care CSM CSU Oradea câștigă Meciul 3, atunci seria se va încheia. În caz contrar, Meciul 4 se va desfășura tot la Constanța, în cursul serii de joi (18.04).