Echipa de baschet se deplasează la Craiova și București

CSM CSU Oradea pornește într-o dublă deplasare pentru a-și relua activitatea competițională. Roș-albaștrii urmează să se dueleze cu SCM Universitatea Craiova, respectiv cu Rapid București. Ambele partide contează pentru sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22.

Lipsiți de Tudor Fometescu și Bobe Nicolescu, bihorenii s-au antrenat pe tot parcursul acestei săptămâni după ce au beneficiat de un sfârșit de săptămână liber ca urmare a victoriei cu Sporting CP Lisabona. Cei doi internaționali români au fost prezenți în programul primei reprezentative a României, cel din urmă fiind înscris pe lista de 12 la meciul cu Albania, câștigat de tricolori. De altfel, Nicolescu a contribuit cu 15 puncte, fiind unul dintre principalii artizani ai succesului repurtat în precalificările FIBA EuroBasket 2025.

Fometescu și Nicolescu vor face joncțiunea cu lotul echipei orădene în cursul zilei de sâmbătă (26.02), la Craiova, atunci când este programată călătoria delegației roș-albastre.

Ceilalți componenți ai echipei s-au pregătit pe plan local. Inclusiv Dovis Bickauskis, cel care fusese inițial nominalizat în lotul lărgit al echipei naționale a Lituaniei pentru dubla cu Bosnia-Herțegovina, din calificările FIBA Basketball World Cup 2023. El nu a fost reținut în lotul cu care a fost abordat meciul din spațiul ex-iugoslav, ce a avut loc joi (24.02).

În schimb, Mark Ogden nu va efectua deplasarea la Craiova, el nefiind eligibil să joace în acest meci. Amintim că partida cu SCM U Craiova este o restanță din 3 Ianuarie anul curent, atunci când Mark nu era încă în lotul CSM CSU Oradea. Potrivit așa numitului „fair play competițional”, Ogden nu va fi eligibil pentru jocul de la Craiova. El se va alătura însă echipei antrenate de Cristian Achim la București, pentru jocul cu Rapid.

Iată programul dublei menționate:

  • Duminică (27.02), ora 18:00, SCM U Craiova vs CSM CSU Oradea
  • Marți (01.03), ora 18:00, Rapid București vs CSM CSU Oradea

Ambele partide sunt transmise în direct pe canalul YouTube FRB TV.