Echipa de baschet se pregătește pentru reluarea competițiilor

Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal Oradea a reluat pregătirile după o mini vacanță pricinuită de întreruperea competițiilor de club. Roș-albaștrii au reluat programul obișnuit de antrenamente în cursul dimineții de luni (08.11).

CSM CSU Oradea s-a pregătit în primele două zile ale săptămânii sub comanda antrenorilor Radovan Markovic și Marius Marinău. Antrenorul principal, Cristian Achim, a participat la un clinic destinat antrenorilor de seniori, organizat de către Federația Română de Baschet, la care între lectori s-a numărat legendarul tehnician israelian Pini Gershon. Alte teme au fost prezentate de către antrenorul Florin Nini, în timp ce implementarea corectă a situațiilor de arbitraj video au reprezentat o altă temă a clinicului, condusă de către arbitrul internațional Marius Ciulin.

Revenind, echipa se pregătește în formulă restrânsă. Asta pentru că Bobe Nicolescu și Tudor Gheorghe sunt în programul echipei naționale a României. Între timp, Donatas Tarolis a suferit o accidentare la gleznă și a devenit indisponibil pentru o perioadă. Lituanianul ar putea să absenteze la primele două meciuri pe care CSM-ul le are programate după reluarea competițiilor oficiale.

Ședințele de antrenament se desfășoară la Arena Antonio Alexe, vechea casă a echipei de baschet. Acest lucru se datorează faptului că Oradea Arena este ocupată în perioada 5-14 Noiembrie 2022 cu meciul de tenis feminin România vs Ungaria, contând pentru Billie Jean King Cup, eveniment ce implică o impresionantă desfășurare de forțe în noua sală polivalentă din Municipiul Oradea.

La sfârșitul acestei săptămâni, mai exact sâmbătă (12.11), cu începere de la ora 19:00, CSM CSU Oradea va susține un meci amical în compania ocupantei locului 2 în ierahria la zi a campionatului maghiar, Szolnoki Olajbanyasz. Partida se va desfășura în localitatea maghiară Kunszentmarton.

Ulterior, roș-albaștrii vor mai efectua ședințe de antrenament pe plan local, după care este programată reluarea competițiilor. CSM CSU Oradea va juca primul meci în Liga Națională, pe data de 16 Noiembrie, la Galați, în compania CSM-ului din localitate. Partida a fost devansată la solicitarea echipei orădene, cu scopul de a oferi o săptămână de pregătire pentru meciul din Belgia, în ultima etapă din prima fază a grupelor FIBA Europe Cup.

Iată programul CSM CSU Oradea de meciuri oficiale în luna Noiembrie anul curent:

– 16.11, ora 18:00, vs CSM Galați (deplasare), Liga Națională, în direct pe DigiSport și PrimaSport
– 19.11, ora 19:00, vs CSM Constanța (acasă), Liga Națională, în direct pe DigiSport și PrimaSport
– 23.11, ora 19:15, vs Rilski Sportist (deplasare), FIBA Europe Cup, în direct pe FIBA The Basketball Channel (YouTube)
– 30.11, ora 20:30, vs Kangoeroes Mechelen (deplasare), FIBA Europe Cup, în direct pe FIBA The Basketball Channel (YouTube)