Echipa de baschet se pregătește pentru startul noului sezon competițional, programat pe 15 Septembrie 2023

Sezonul competițional 2023/24 demarează la sfârșitul acestei săptămâni pentru echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea. Aceasta evoluează pe teren propriu, la Oradea Arena, în cadrul turneului de calificare din Cupa României la baschet masculin. Roș-albaștrii găzduiesc jocurile Grupei B.

Federația Română de Baschet a ales să organizeze Cupa României similar ediției precedente, cele 18 protagoniste fiind repartizate, prin tragere la sorți, în șase grupe. Extragerea s-a desfășurat fără niciun criteriu, toate protagonistele fiind puse într-o singură urnă. Astfel, în Grupa B au fost repartizate U-BT Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea și Dinamo București – în ordinea extragerii.

CSM Oradea și-a manifestat intenția de a găzdui turneul, astfel încât în ziua de deschidere a noului sezon competițional se va consemna o întâlnire cu U-BT Cluj-Napoca, prin prisma faptului că cele două au fost extrase primele, iar formația gazdă, potrivit Regulamentului Specific, joacă în prima și ultima zi de întrecere a turneului de calificare. Așadar, noua stagiune demarează cu o reeditare a finalelor de Liga Națională și Cupa României din sezonul precedent.

Conform Regulamentului Specific al Cupei României la baschet masculin – ediția 2023/24, ocupanta locului 1 în fiecare din cele șase grupe avansează la turneul final, de opt echipe. Lista formațiilor calificate va fi completată de cele mai bune două locuri 2. Prin prisma dificultății Grupei B, raportat la configurația altor grupe, șansele ca locul 2 din Grupa B să se califice la turneul final sunt minime.

Amintim că în sezonul competițional 2023/24 devine obligatorie utilizarea în permanență a cel puțin doi jucători autohtoni. Spre deosebire de sezonul precedent, la nivelul Cupei României, nu se va mai ține cont de vârsta unuia dintre jucătorii autohtoni. De altfel, pentru prima dată după mai mulți ani, regulamentul din Cupa României și Liga Națională este identic în axceastă privință.

CSM CSU Oradea are în componență trei jucători noi. Este vorba despre americanii Toddrick Gotcher, Nijal Pearson și Lennard Freeman. Roș-albaștrii mizează pe alți zece jucători din sezonul precedent.

Programul turneului

– Vineri (15.09), ora 19:00, U-BT Cluj-Napoca vs CSM CSU Oradea – click AICI pentru bilete
– Sâmbătă (16.09), ora 19:00, Dinamo București vs U-BT Cluj-Napoca – click AICI pentru bilete
– Duminică (17.09), ora 19:00, CSM CSU Oradea vs Dinamo București – click AICI pentru bilete

Bilete pentru copii/elevi se pot achiziționa la Oradea Arena după cum urmează:

– Miercuri (13.09) între orele 10-15 la casieria de la sediul CSM Oradea.
– Joi (14.09) între orele 10-19 la casieria de la sedil CSM Oradea (program prelungit).
– Vineri (15.09) între orele 10-13 la casieria de la sediul CSM Oradea.

În zilele de meci va fi deschisă casa de bilete de la Oradea Arena, amplasată la etaj, pe latura Nord (cea dinspre linia de tramvai/pârâul Peța după cum urmează:

– Vineri (15.09) de la ora 18:00.
– Sâmbătă (16.09) de la ora 18:00.
– Duminică (17.09) de la ora 18:00.

Abonamentele sunt valabile la toate cele trei meciuri. Amintim că în perioada 1-10 Septembrie s-au comercializat pachete pentru meciurile de la turneul de calificare din Cupa României.