Echipa de handbal a învins CSM Odorheiul Secuiesc

CSM Oradea a obținut prima victorie în Liga Zimbrilor – ediția 2022/23. Formația antrenată de Cosmin LIberț a depășit pe CSM Odorheiul Secuiesc, scor 30-26. Meciul s-a desfășurat sâmbătă (25.03), la Arena Antonio Alexe.

Prima jumătate a cuprins șase schimbări la conducere. Niciuna nu s-a putut desprinde pe tabela de marcaj, dar bihorenii au plecat în avantaj spre vestiare, scor 15-14.

Repriza secundă a început cu un forcing al CSM-ului. Orădenii s-au desprins la patru, mai apoi cinci goluri și au găsit resurse de a se menține în avantaj. Ecartul a urcat la un maxim de șapte lungimi, însă oaspeții au marcat ultimele trei goluri.

Borivoje Djukic a înscris 13 goluri, Ciprian Aungurenci și Viorel Boșca au marcat câte 6 goluri, Valentin Ivancenco și Bogdan Munteanu au punctat de câte 2 ori, iar Adrian Csongor Szasz a înscris o dată pentru CSM Oradea.

Este prima victorie stagională pentru CSM Oradea, echipă ce are acum 3 puncte în clasament. În schimb, Odorhei are 4 puncte.

Astfel, data de 25.03.2023 intră în istorie ca fiind prima la care trei echipe de seniori, angrenate în primul eșalon al României (handbal, polo, baschet), obțin victorii.