Echipa de handbal a pierdut meciul cu CSM Făgăraș, în Cupa României

Echipa de handbal masculin CSM Oradea a pierdut meciul cu CSM Făgăraș din optimile de finală ale Cupei României la handbal masculin – ediția 2017/18. Meciul desfășurat joi (07.12), la Arena Antonio Alexe s-a încheiat cu scorul de 29-32 (16-16).

Jocul a demarat echilibrat, cele două formații succedându-se de trei ori la conducere în primele cinci minute. CSM-ul a reușit să treacă în control marcând o dată din inferioritate numerică după care a punctat de alte șase ori consecutiv pentru a se desprinde la 10-4. Oaspeții au cerut un timp de odihnă undeva spre jumătatea primei reprize. Făgărășenii au recuperat rapid întreg deficitul, completând revenirea, egalând situația la 12. Oradea a reușit să revină la conducere și să se mențină acolo, dar vizitatorii au marcat ultimele două goluri ale reprizei pentru a egala situația la 16. Bihorenii au irosit ultimul atac, astfel încât cele două protagoniste au plecat la vestiare cu scor egal.

Repriza secundă a avut o desfășurare radical diferită. CSM Făgăraș a preluat conducerea marcând primele trei goluri ale reprizei. Elevii lui Sebastian Tudor au replicat și s-au menținut aproape în permanență la 1-2 goluri în urma adversarului. Oaspeții au reușit să înscrie de două ori în inferioritate numerică, însă CSM Oradea a reușit să restabilească egalitatea la 24. Echipa din Făgăraș a găsit soluții de a reveni la conducere și s-a desprins decisiv pe finalul partidei. Formația orădeană a revenit la două goluri și a avut posesia la intrarea în ultimul minut, dar a pierdut mingea cu o pasă imprecisă către extrema dreaptă. Vizitatorii au mai punctat o dată pentru a stabili rezultatul final, de 32-29.

În pofida unei rotații mai scurte și deficitului de experiență, CSM Oradea a oferit o replică solidă unei echipe angrenate în primul eșalon handbalistic al țării. A fost un test deosebit de util în condițiile în care presiunea nu a apăsat pe umerii elevilor lui Sebastian Tudor. Totodată acest meci în Cupa României a reprezentat o încununare, un premiu pentru secția de handbal a clubului pentru parcursul impecabil din această toamnă.

Astfel se încheie aventura echipei de handbal în anul calendaristic 2017. Formația antrenată de Sebastian Tudor iernează pe prima poziție a Seriei B din Divizia A, cu zece victorii din tot atâtea meciuri disputate, pe prima poziție a clasamentului. Returul demarează în jurul datei de 25 februarie 2018, cu o deplasare la Baia Mare, pentru ca în primul sfârșit de săptămână din martie să primească vizita echipei din Satu Mare, codașa clasamentului.

Foto: Roby Boros