Echipa de handbal avansează la barajul de promovare în primul eșalon

CSM Oradea a învins CSM Alexandria, scor 31-29, în ultimul meci din playoff-ul de promovare al Diviziei A la handbal masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc luni (20.05), la Arena Antonio Alexe.

Formația antrenată de către Cosmin Liberț și Dan Pițigoi a revenit spectaculos după ce a fost condusă, scor 12-19, în debutul reprizei secunde. A urmat un parțial de 7-0 în favoarea gazdelor. oaspeții au revenit la conducere, dar nu s-au mai putut desprinde, CSM-ul reușind să egaleze de mai multe ori.

Breban a adus Oradea la conducere, scor 26-25, în minutul 53 al partidei. De aici și până la final, amfitrionii au rămas în avantaj, desprinzându-se la un moment dat la trei lungimi.

Ciprian Aungurenci a înscris de 9 ori, Alexandru Farcaș a punctat de 6 ori, iar Emilian Turcu, Deniss Kirsch și Viorel Boșca au marcat de câte 4 ori pentru CSM Oradea. În replică, Bogdan Cozorici a avut 8 goluri marcate, iar George Voicu și Ionuț Vamanu au marcat de câte 5 ori pentru Alexandria.

CSM Oradea s-a clasat pe locul al 3-lea, cu un total de 17 puncte. Astfel, bihorenii avansează la turneul de baraj, acolo unde va mai juca și CSM Făgăraș, ocupantă a locului 4 în playoff-ul Diviziei A. Lista echipelor participante la turneul de baraj va fi completată de locurile 11 și 12 în Liga Națională, acestea urmând să fie stabilite în ultima etapă, ce are loc în data de 22 Mai anul curent.

Barajul se va desfășura sub formă de turneu, cu meciuri fiecare cu fiecare. Primele două clasate vor evolua în Liga Națională – ediția 2024/25. Turneul de baraj are loc în perioada 31 Mai – 2 Iunie 2024.