Echipa de handbal cedează la mare luptă la debutul în Liga Zimbrilor – ediția 2022/23

CSM Oradea a debutat în Liga Zimbrilor la handbal masculin – ediția 2022/23. Formația antrenată de George Tăutu și Cosmin Liberț s-a duelat cu CSM București, în capitală, la Sala Apollo. Rezultatul final al partidei desfășurate sâmbătă (27.08) a fost de 29-26 în favoarea gazdelor.

Partida a demarat favorabil orădenilor. Aceștia au marcat primele două goluri și s-au aflat în avantaj până în minutul 9. Gazdele au egalat la 4 și au preluat conducerea pentru prima dată în minutul 10. S-au conemnat mai multe situații de egalitate, dar CSM București a terminat repriza în avantaj, scor 14-13.

Echilibrul s-a menținut pe tabela de marcaj până la jumătatea reprizei secunde, scor 20-20. Reprezentanta capitalei s-a desprins la un maxim de patru lungimi spre finalul partidei, scor 27-23 și 28-24. Oaspeții au marcat ultimele două goluri pentru a strânge la 28-26, scor cu care s-a încheiat partida.

Kovacs și Djukic au înscris câte cinci goluri, Turcu a punctat de 4 ori, Aungurenci a reușit 3 goluri, Ivancenco și Farcaș au punctart de câte două ori, iar Oargă și Starcenko au avut câte o reușită pentru CSM Oradea.De la gazde s-a remarcat Botea, autor a 7 goluri.

CSM Oradea rămâne în București. Luni (29.08), ora 17:30, la Sala Dinamo, formația bihoreană se duelează cu campioana României, Dinamo București. Partida va fi transmisă în direct pe Pro Arena. Jocul a fost devansat la solicitarea formației din capitală.