Echipa de handbal se deplasează în capitală pentru startul oficial în Liga Zimbrilor – ediția 2022/23

CSM Oradea se deplasează la București pentru startul oficial al aventurii în Liga Zimbrilor. Campionatul Național al României la handbal masculin – ediția 2022/23 demarează pentru formația orădeană în cursul zilei de sâmbătă (27.08), ora 16:00, în fieful lui CSM București. Partida are loc la Sala Apollo.

Echipa antrenată de către George Tăutu și Cosmin Liberț a jucat nouă meciuri de verificare în perioada precompetițională și a obținut trei victorii. Cu un lot de jucător remaniat din temelii față de echipa care a încheiat sezonul anterior, CSM Oradea se aventurează într-una dintre cele mai redutabile întreceri din istoria handbalului masculin românesc.

Componența completă a lotului de jucători: Adrian Țenghea, Mark Istvan Kovacs, Paul Oargă, Csongor Szasz, Borivoje Djukic, Robert Gal, Emilian Turcu, Valentin Ivancenco, Viorel Boșca, Tomislav Radic, Olexander Starchenko, Ciprian Aungurenci, Alex Farcaș, Bogdan Munteanu, Radu Turturică.

Staff-ul tehnic este alcătuit din:
– Antrenor principal – George Tăutu
– Antrenor secund – Cosmin Liberț
– Preparator fizic – Robert Beșe
– Maseur – Nicolae Horga
– Delegat – Nicușor Vașadi
– Manager – Mircea Sămărghițean

 

Primul oponent este o echipă din capitala României. CSM nu are strălucirea secției feminine de handbal, dar este o echipă cu experiență la nivelul primului eșalon al României. Formația amintită s-a clasat în jumătatea inferioară a Ligii Zimbrilor în ediția precedentă de campionat.

Se anunță o misiune, dar nu imposibilă pentru CSM Oradea. Elevii lui George Tăutu vor juca fără presiune, având oportunitatea să se bucure de handbal și vor încerca să revină cu un rezultat cât mai bune pentru prima întâlnire oficială cu publicul orădean.

Programul primei etape

– CSM Constanța vs CSM Focșani, scor 22-18
– Potaissa Turda vs SCM Poli Timișoara, scor 27-27
– HC Buzău vs Dinamo București
– CSM Bacău vs CSM Odornehiu Secuiesc
– CSM Vaslui vs Steaua București
– Minaur Baia Mare vs CSU din Suceava
– CSM București vs CSM Oradea