Echipa de handbal suferă al 3-lea eșec în playoff-ul de promovare din Divizia A masculin – ediția 2023/24

CSM Oradea a fost învinsă pe terenul echipei CSM Alexandria, scor 38-31, în cadrul etapei a 7-a din playoff-ul de promovare al Diviziei A la handbal masculin – ediția 2023/24. Partida s-a desfășurat sâmbătă (23.03).

Formația antrenată de Cosmin Liberț și Dan Pițigoi a marcat primul gol al partidei, însă a fost unica situație în care CSM Oradea s-a aflat la conducere pe tabela de marcaj. Gazdele au reacționat și s-a desprins la 11-6 în minutul 18 al partidei. De aici, Alexandria a rămas în avantaj până la final. La jumătatea partidei scorul era de 20-13.

Pe parcursul reprizei secunde, formația orădeană a reușit să se apropie la patru goluri de două ori, dar nu a putut mai mult. În cele din urmă ecartul înregistrat la jumătatea întâlnirii s-a consemnat și pe rezultatul final.

Viorel Boșca a înscris de 9 ori, Ciprian Aungurenci a adăugat 7 goluri, Emilian Turcu a terminat cu 6 reușite, iar Alexandru Popa a punctat în 4 rânduri. Alți patru jucători au marcat cel puțin o dată pentru CSM Oradea. De cealaltă parte, Cătălin Fodorean a avut 9 reușite pentru CSM Alexandria.

Într-un alt meci, CSO Teutonii Ghimbav a remizat cu CSM Odorheiu Secuiesc, scor 39-39. Acesta este primul meci în care echipe din Odorhei pierde puncte în clasament.

CSM Oradea are 7 puncte din șase partide disputate și se situează pe locul al 4-lea la jumătatea playoff-ului cu mențiunea că meciul dintre CS Medgidia și CSM Reșița are loc duminică (24.03), ora 18.

CSM Odorheiu Secuiesc are 16 puncte și este lider, CSM Alexandria are 12 puncte și ocupă locul al 2-lea, iar CSM Făgăraș completează podiumul, având 10 puncte acumulate. Primele două clasate obțin promovarea directă în Liga Națională, iar ocupantele locurilor 3 și 4 vor juca meciuri de baraj cu ocupantele locurilor 11 și 12 din primul eșalon.

Următorul meci pentru CSM Oradea este programat sâmbătă (30.03), în deplasare. Adversar este CS Medgidia, meciul contând pentru prima etapă din retur.

Foto: Roby Boros