Echipa de polo pe apă a legitimat trei localnici

CSM Oradea a perfectat transferurile a trei jucători autohtoni în perspective sezonului competițional 2021/22. Toți sunt născuți și formați pe plan local, acesta fiind unul dintre punctele forte pe care staff-ul tehnic al echipei de polo pe apă dorește să mizeze în viitor.

Cei trei jucători nou veniți sunt Istvan Szabo, Șerban Abrudan și Darian Luncan. Primul revine la CSM Oradea după o perioadă petrecută la rivala Steaua București. În schimb, ceilalți doi au fost legitimați de la concitadina Crișul Oradea, acolo unde în ultimii ani au beneficiat de formare și de debutul în primul eșalon al țării sub comanda secundului Ciprian Cîmpianu.

Jucător de mână stângă, Istvan Szabo (foto 1) revine la CSM Oradea, acolo unde a mai jucat sub comanda lui Dorin Costrăș. El a jucat inclusiv în cupel eeuropene pentru formația din orașul său natal. În vârstă de 24 ani, Szabo se întoarce la CSM după trei sezoane alături de Steaua București.

Șerban Abrudan (foto 2) este portar. El a fost format la Crișul, după care a evoluat pentru Dinamo București și a devenit un nume important în Superliga Națională a României, având numeroase meciuri foarte bune, inclusiv în compania echipelor de top ale campionatului. De altfel, Abrudan este al 2-lea portar al echipei naționale a României. Șerban face pasul către CSM Oradea. Înalt de q1.95 metri, el are 20 ani împliniți.

În fine, Darian Luncan (foto 3) sosește de la Crișul Oradea. El are 19 ani și a fost component al loturilor naționale de juniori, incluzând participare la Campionatele Europene juvenile.

Citiți și

Foto 1: Christian Sandor
Foto 3: Catalin
Ionescu