Echipa de polo pe apă a revenit din cantonament și se pregătește pe plan local

Echipa de polo pe apă CSM Oradea își continuă pregătirile pentru startul oficial al noului sezon competițional. Sportivii antrenați de către Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu au petrecut ultimele două săptămâni într-un stagiu centralizat, la Bratca, acolo unde au efectuat antrenamente de încărcare fizică.

De la începutul acestei săptămâni, poloiștii încep activitatea obișnuită, pe plan local. Ei se pregătesc în sala de forță de la Arena Antonio Alexe, respectiv în piscina de dimensiuni olimpice din incinta Aquapark-ului, amplasat în spatele bazinului olimpic Ioan Alexandrescu.

Nu au lipsit problemele medicale în cadrul efectivului de jucători, însă antrenamentele continuă în mod normal. Amintim că lotul de jucători cuprinde un străin, Lazar Brakocevic, respectiv pe Silvian Colodrovschi, toți ceilalți componenți ai efectivului fiind orădeni. Pe lângă sportivii păstrați din sezonul precedent, au fost recrutați Istvan Szabo, Șerban Abrudan și Darian Luncan.

CSM Oradea va participa și în sezonul competițional 2021/22 în cupele europene. Vicecampioana în exercițiu a României s-a înscris în LEN Champions League. Primul tur al acestei competiții, organizat sub formă de turneu, este programat pentru perioada 24-26 septembrie anul curent. Faza a 2-a se va desfășura în același sistem, între 8-10 octombrie 2021, iar turul al 3-lea, în sistem tur-retur eliminatoriu se va desfășura între 16-20 octombrie.

În eventualitatea în care nu avansează în grupele LEN Champions League, echipa din Oradea își va continua parcursul continental în LEN EuroCup. Această competiție programează două tururi preliminare, sub formă de turnee, în cursul lunii octombrie anul curent, pentru ca apoi să se treacă la fazele eliminatorii, în sistem dublă eliminatorie.

Vom reveni cu informații referitor la Superliga Națională de polo – ediția 2021/22 în momentul în care acestea vor fi disponibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *