Echipa de polo pe apă începe activitatea pe data de 31 Iulie

Echipa de polo pe apă CSM Oradea demarează pregătirile pentru sezonul competițional 2023/24. Gruparea de pe Crișul Repede a operat câteva modificări față de stagiunea precedentă, urmând să abordeze noua stagiune atât pe plan intern, cât și la nivel internațional.

Staff-ul tehnic a rămas neschimbat. Antrenorul principal Ciprian Cîmpianu și colaboratorul său Christian Sandor se află în fața celui de-al 2-lea sezon în această formulă. Alături de ei continuă Cosmin Horga, fizioterapeutul echipei, respectiv Petre Gepian, responsabilul secției de polo.

Lotul de jucători a fost întărit cu o serie de sportivi precum Radoslav Filipovic (portar), Filip Gardasevic, David Belenyesi, respectiv Petar Velkic. De asemenea, la echipă a fost promovat un alt reprezentant al generației 2006. Este vorba despre Mihai Fitero. El se alătură colegilor săi de generație care au făcut acest pas încă de anul trecut. Aceștia sunt Marcu Szilagyi (portar), Ianis Soponar și Andrei Marinescu. Toți sunt antrenați la juniori de Christian Sandor, Ivan Fejer și Sandor Nagy.

Efectivul de jucători mai cuprinde alți poloiști orădeni precum Raul Gavriș, Istvan Szabo, Bogdan Remeș, Ferenc Czenk, Darian Luncan și Nichita Ilisie. Lotul îi cuprinde pe experimentații Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Vlad Dragomirescu și Levente Vancsik, componenți de bază ai CSM-ului în sezonul precedent.

Reunirea este programată pentru luni (31.07), ora 10:00, la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea. Pregătirea se va desfășura pe plan local.

CSM Oradea a depus actele pentru o nouă participare în LEN Champions League. Cererea clubului a fost acceptată, urmând ca pe data de 10 August anul curent, la Manisa (Turcia), să aibă loc tragerea la sorți a grupelor din faza de calificare. Mai multe informații referitor la noul sistem adoptat de Liga Europeană de Natație pentru competițiile de polo pe apă în sezonul preolimpic se găsesc AICI.